Bert Anciaux over het vertrek van Ahidar uit Vooruit: “Reactie van partij op uitspraken over Gaza was niet oké”

Bert Anciaux en Fouad Ahidar tijdens een 1 meiviering in 2014. Belga

Uncategorized

Alle Belgische gevangenissen staken van 10 tot 11 januari

Wannes Neukermans

Alle Belgische gevangenissen organiseren van dinsdag 10 januari om 22u tot woensdag 11 januari om 22u een staking. Dat komt bovenop de stakingsaanzegging die de vakbonden van alle federale overheidsdiensten sinds 9 november gedaan hebben. De staking is gericht tegen minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen): “We zijn niet gehoord.”

Vakbonden ACOD, ACV Openbare diensten en VSOA organiseren de staking. “We hebben een dringende herwaardering van de baremaschalen en een echte dertiende maand gevraagd voor de laagste salarissen in de overheidsdiensten. We zijn niet gehoord, we hebben geen budget”, vertelt de federale secretaris van de socialistische vakbond. Over die eisen zullen de vakbonden elke woensdag onderhandelen met de partijvoorzitters.

Maar er is geen vooruitgang, hekelen de vakbonden. “En wanneer we luisteren, vooral naar die van de regeringscoalitie, zeggen ze ons dat ze geen mandaat hebben om over een begroting te onderhandelen. We hebben de indruk dat we twee keer zijn afgewezen”, aldus nog de secretaris. Vermoedelijk zal er net zoals tijdens vorige gevangenisstakingen een nachtregime gelden in de instellingen.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/mohamed-abrini-klaagt-vernederend-transport-van-gevangenis-naar-rechtszaal-aan-we-worden-hier-niet-gerespecteerd/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen