INTERVIEW. Gerolf Annemans over onafhankelijkheid: “Vroeger ging het over José Happart en BHV, nu gaat het over de financiële catastrofe van België”

Gerolf Annemans. Foto: via redactie

Cultuuroorlog

Australië zal Kanye West mogelijk weigeren op grondgebied na antisemitische uitspraken

Simon Segers

De Australische regering zal de Amerikaanse rapper Kanye West (ook bekend als ‘Ye’) wellicht ontzeggen om voet te zetten op Australische bodem omwille van de antisemitische uitspraken waarmee hij recent in opspraak is gekomen.

West zou naar verluidt naar Australië willen reizen om familieleden van zijn partner te bezoeken. Minister van Onderwijs Jason Clare verduidelijkte dat het bevoegde overheidsorgaan voorheen al negatief oordeelde in vergelijkbare gevallen. “Mensen zoals hij die in het verleden een visum hebben aangevraagd om Australië binnen te geraken, zijn geweigerd. Ik verwacht dat hij hetzelfde proces zal moeten doorlopen en dezelfde vragen zal moeten beantwoorden indien hij het verzoek effectief indient.” aldus minister Clare. Andere figuren wiens visa niet toegekend werd, zijn onder andere complotdenker David Icke, die eveneens van antisemitisme beschuldigd wordt, en de rechtse activist Gavin McInnes.

Verschillende bedrijven, waaronder Vogue en Adidas, beëindigden eind vorig jaar de samenwerking met West nadat hij zich op Twitter negatief had uitgelaten over Joden. Zijn Twitteraccount werd toen ook voor onbepaalde duur geschorst. Afgelopen december prees de rapper Adolf Hitler in een gesprek met de rechtse opiniemaker Alex Jones en pleitte hij voor een minder negatieve kijk op de nazi’s in het publiek debat.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/kanye-west-beroert-de-gemoederen-na-uitspraken-over-hitler-ik-zie-het-goede-in-iedereen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen