Nieuwe staatsbon beduidend minder populair

Vincent Van Peteghem. Photonews

Uncategorized

Bert Wollants (N-VA) wil commissie Energie met spoed bijeenroepen na nieuwe gemiste deadline

Wannes Neukermans

De federale regering heeft maandag de onderhandelingen met Engie over het langer openhouden van Doel 4 en Tihange 3 verdergezet. Normaal was de deadline voor een akkoord 31 december 2022, maar dat bleek te moeilijk voor premier De Croo en minister van Energie Van der Straeten. Daarom wil N-VA-Kamerlid Bert Wollants de commissie Energie met spoed bijeenroepen.

“Tot nu toe blijft het oorverdovend stil aan de kant van de meerderheid”, zegt de energie-expert van N-VA. “Als men na twee jaar uitstel én opnieuw een gemiste deadline nog steeds niet verder raakt dan losse afspraken in plaats van échte akkoorden, dan moet het parlement opnieuw overleggen.”

Hij verwijst daarmee naar het zogenaamde ‘principe-akkoord’ over de maximumfactuur voor nucleaire ontmanteling. “Maar die afspraak vonden we al terug in de engagementsverklaring van vorige zomer”, legt Wollants uit, “Ik vrees dat dit dus slechts een poging is van de regering-De Croo om het gebrek aan vooruitgang te maskeren.”

Wollants herhaalt zijn oproep om het parlement bijeen te roepen over de kwestie, maar Vlaams Belang-Kamerlid Reccino Van Lommel, die in de commissie Energie zijn partij vertegenwoordigt, gaat een stap verder. Volgens hem zou de MR gedreigd hebben met het doen vallen van de regering als er geen akkoord werd gevonden. “Wanneer gaat Alexander De Croo het ontslag van Vivaldi bij de koning aanbieden?”, vraagt hij zich af.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/engie-gaat-niet-akkoord-met-factuur-voor-ontmanteling-kerncentrales/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Bert Wollants (N-VA) wil commissie Energie met spoed bijeenroepen na nieuwe gemiste deadline”

Plaats een reactie

Delen