Britse politie werft "functionele analfabeten" aan om meer diversiteit te bekomen

Shutterstock

Uncategorized

Britse inspecteur waarschuwt: “Politie werft analfabeten aan om meer diversiteit te bekomen”

Carl Deconinck

Sollicitanten bij de politie die nauwelijks Engels kunnen schrijven, worden door de politie geaccepteerd in een poging de diversiteit op te drijven. Dat zegt een van de inspecteurs van de Britse politie gewaarschuwd.

De politie in het Verenigd Koninkrijk streeft ernaar dat tegen 2023 40 procent van het korps bestaat uit mensen van etnische minderheidsgemeenschappen. Maar ondanks het programma van de regering om het aantal agenten in het hele land op te voeren, waarbij een aanzienlijke wervingscampagne is gevoerd in het hele politieapparaat, blijft het aantal zogenaamde BAME-agenten in Londen steken op minder dan 17 procent.

Meer diversiteit

Inspecteur Matt Parr trekt nu aan de alarmbel over wat er gebeurt. Hij zegt dat de normen te hard worden verlaagd en dat mensen worden aangenomen die niet geschikt zijn voor de baan. De heer Parr vertelde aan de pers volledig te staan achter “het idee dat Londen, dat in de komende tien jaar waarschijnlijk een blanke minderheidsstad zal zijn, niet door een overwegend blanke politiemacht moet worden bestuurd”. Teveel blanke agenten zouden volgens hem zorgen voor problemen inzake legitimiteit en imago.

Het is volgens Parr ook operationeel verkeerd omdat het betekent dat de politie geen inzicht krijgt in sommige van de gemeenschappen die zij controleert. “Dat heeft in het verleden problemen veroorzaakt. Wij staan dus volledig achter het streven om de politie veel representatiever te maken voor de gemeenschap die zij dient dan nu het geval is”, aldus Parr. Maar hij voegde eraan toe: “We lopen het risico de verkeerde mensen aan te werven. Je hoort mensen van hun opleidingsschool zeggen dat ze grote aantallen mensen aannemen die, op zijn minst op papier, functioneel analfabeet zijn in het Engels en daarom is het schrijven van misdaadverslagen in sommige gebieden behoorlijk moeilijk geworden. Dus in dat streven is er op zijn minst anekdotisch bewijs dat ze de normen hebben verlaagd.”

Kandidaten in aanraking met strafrechtelijk systeem

De politie zou nu het beleid bijsturen en de doelstelling wat laten varen zodat meer geschikte mensen bij de politie terechtkomen. Een evaluatie in november gaf al aan dat maar liefst 10 procent van de politieagenten nooit had mogen worden toegelaten bij het korps. De politie zou ook teveel risico hebben genomen bij het aanwerven van kandidaten die in aanraking zijn gekomen met het strafrechtelijk systeem.

David Spencer, een voormalige politieagent, die nu hoofd misdaad en justitie is bij de denktank Policy Exchange, volgt de kritiek dat het streven naar doelstellingen inzake diversiteit het risico op lagere normen fel hebben doen toenemen. “Er is een spanning tussen volume, kwaliteit en diversiteit en iets moet wijken. Iemand moet zich afvragen wat het belangrijkste is van deze drie dingen en je moet echt voorzichtig zijn, want als je eenmaal iemand in dienst hebt genomen, zit hij er misschien wel de komende 30 jaar.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

8 gedachten over “Britse inspecteur waarschuwt: “Politie werft analfabeten aan om meer diversiteit te bekomen””

  1. Daar is het kalf ook reeds verzopen zoals bij ons trouwens! De Sutter wil toch ook statutaire van bedenkelijk niveau aanwerven en dit allemaal in naam van de diversiteit! Hallelujah!!

  2. Hugo, vroeger zei men “zet een kepi op een aap,en je hebt een gendarm”zover zijn we vandaag gekomen.Geef een analfabeet een wapen en je krijgt een revolutie,transgender paul,alias petra,wil analfabeten in de administratie,.Dit eindigt in een burgeroorlog,onze soldaten jebben geen wapens meer daar ze in Oekr,bij die zot zitten, en de straat zal vogelvrij verklaard zijn zoals op Haïti

  3. Al goed dat we het politiek-correct ontaard kalifaat U.K. met de Brexit uit ons Fort Europa gestampt hebben . Laat hen toch gerust verrekken met hun islamofilie, nestbevuilende autochtonofobie en hun oubollig folkloristische tradities van “Splendid Isolation” zoals belachelijke, koddige “beremutsen”, “fish & chips” , bleek vrouwvolk en slap bier(sic) zonder “prik”.

  4. Gelukkig dat wij door de Brexit van dat PoCo-Kalifaat verlost zijn en tevens van hun belachelijke folklore tradities : beremutsen, fish & chips, lelijk bleek vrouwvolk en plat bier zonder “prik”. Laat hen gerust verrekken in het moeras van hun oubollige “Splendid Isolation” maar wel blijven links rijden, omdat mannen hun orgaan toch ook links dragen in hun slip, dat is de “logica” achter dat contraire gedoe.

Plaats een reactie

Delen