Caroline Gennez zet deur open voor coalitie met N-VA: "Dat is denkbaar, ja"

Caroline Gennez. Photo News

Uncategorized

Caroline Gennez (Vooruit) zet deur open voor coalitie met N-VA: “Dat is denkbaar, ja”

Anton Schelfaut

In een interview met De Zondag zet minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) de deur open voor een coalitie met N-VA in 2024.

Er is de voorbije maanden al veel inkt gevloeid over de zogenaamde ‘bromance’ tussen N-VA-voorzitter Bart De Wever en zijn ambtgenoot bij Vooruit, Conner Rousseau. Voor Caroline Gennez, die eind vorig jaar partijgenote Meryame Kitir opvolgde als minister van Ontwikkelingssamenwerking, is het “denkbaar” dat beide partijen in 2024 een coalitie vormen. Dat deden ze ook al tussen 2009 en 2014, toen samen met cd&v. “Maar uiteraard is het eerst aan de kiezer om te oordelen”, houdt Gennez een slag om de arm.

Gennez benadrukt dat haar partij de ambitie heeft om een ‘extreemrechtse’ regering van N-VA en Vlaams Belang te verhinderen. “Overal waar extremen aan de macht zijn – de taliban in Afghanistan of Meloni in Italië -, is de gewone man het slachtoffer. Dat willen wij hier verhinderen. En daarvoor zullen we dus partners moeten zoeken. Zonder oogkleppen op. Wij sluiten geen enkele democratische partij uit”, zegt ze.

“Pure marketing”

De Wever stelt zich dit weekend minder constructief op. Hij haalt in een interview met De Tijd uit naar Rousseau. “Ik vind hem al veel minder sympathiek dan een jaar geleden. Ik dacht dat hij op weg was een ‘Deense sos’ te worden, met wie wij zaken kunnen doen. Maar het is pure marketing. Een paar goede peilingen en meneer denkt dat de zon uit zijn navel schijnt”, hekelt de N-VA-voorzitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Caroline Gennez (Vooruit) zet deur open voor coalitie met N-VA: “Dat is denkbaar, ja””

  1. Kan ons Caroline die door het witte konijn tot minister werd gebombardeerd mij eens uitleggen waarom de gewone man in Italië het slachtoffer is van Meloni! In Italië heeft de kiezer waaronder vele kleine mannen en hier bedoel ik geen kinderen mee gesproken! Het verschil is dat daar de wil van de kiezer weliswaar met enkele compromissen maar dat is aan politiek doen wordt gerespecteerd! Dit kan niet van België worden gezegd! Wij kregen hier een extreem links groene liberale regering door de strot geduwd die de huidige en komende generaties het zuur gaat opbreken gelet op de desastreuze budgettaire toestand. Dat is natuurlijk iets waar sossen niet van wakker liggen daar één van hun kerntaken eruit bestaat om met geld te gooien dat niet het hunne is en nog liefst aan projecten die nul en generlei waarde hebben! Voorbeelden hiervan zijn er genoeg!We dienen enkel de naam Kitir even in te tikken! Caroline en haar partijgenoot Frankie konden zeer lange tijd niet door dezelfde deur en staan nu als twee hypocrieten broederlijk naast elkaar! Wat een ministerwedde allemaal niet goed kan maken en doen vergeten! Ooit was ene Willy Claes ons alom gekend van de helikopters (Frankie trouwens ook) de mentor van een cafébaas uit Hasselt die bij de rode kameraden furore maakte met zijn populistische ideeën zoals gratis busvervoer goed wetende dat enkel de zon tot nader order gratis opgaat! Na van de kapitalistische zonden te hebben genoten en met een gouverneur postje beloont weten we allemaal hoe hem is vergaan!! Het wit konijn dat de ene maal warm en dan weer koud blaast is een platte opportunistische dandy die de jongeren misschien aanspreekt maar oudere krokodillen niet meer kan bekoren ook niet in 2024! Waarom noemt ze Afghanistan en niet Iran als extreem?! Wil ze niet onder de duiven schieten van ene Q die wacht op een uitspraak van het Grondwettelijke Hof om onze veroordeelde ngo’er vrij te krijgen door een ruilhandel met een voor terrorisme veroordeelde Iranees!? Gaat men dit ruilhandeltje ook bij Nacht und Nebel uitvoeren zoals men terroristen weduwen en hun koters tot tweemaal toe op kosten van de belastingbetaler uit Syrië terughaalde met het smoesje dat ze hier zouden worden opgesloten! Ondertussen zijn deze ” dames ” zo goed als allemaal vrij en genieten ze met volle teugen van hun Win For Life ticket onze Sociale Zekerheid en dito woning!Nu maar hopen dat ze geen eigendom in Syrië hebben!? Ondertussen staan in Brussel de moordenaars terecht van 33 mensen op een proces dat ons 35 miljoen euro kost! De slachtoffers en hun nabestaanden worden door de gehaaide advocaten van deze doetjes met allerlei truken van de foor voor schut gezet! Wat een gewone man in België toch niet lijden kan….

  2. Het toppunt van pretentie. DE partij die, samen met de rest, die nooit verder kwamen dan ons belastinggeld snel en met 2 handen tegelijk te verbrassen, gaan zeggen wat en wat niet kan. Het toppunt van arrogantie, hoogmoed, pretentie en alles waar we teveel van hadden en vooral niet nodig hebben.

Plaats een reactie

Delen