Paul Magnette: "Vlamingen moeten altijd hard werken, Walen genieten liever van het leven. Is dat zo fout?"

Paul Magnette. Photo News

Uncategorized

De Croo en Van der Straeten maken zich sterk dat er geen ‘Tinnetaks’ komt: “Dat is bullshit”

Anton Schelfaut

De verlenging van de jongste twee kerncentrales zal niet resulteren in een zogenaamde ‘Tinnetaks’ op de energiefactuur. Dat zeggen premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) in verschillende weekendinterviews.

De federale regering en Engie hebben afgelopen maandag een princiepsakkoord ondertekend over de levensduurverlenging van de twee jongste kernreactoren, die van Doel 4 en Tihange 3. Tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Kamer toonden N-VA en Vlaams Belang zich kritisch voor het ‘akkoord’. Volgens Kamerleden Bert Wollants (N-VA) en Reccino Van Lommel (VB) biedt het geen duidelijkheid over het kostenplaatje en geen garanties inzake de bevoorradingszekerheid. Ze vrezen dat de burger via een ‘Tinnetaks’ op de energiefactuur zal moeten opdraaien voor de kosten van de veiligheidswerken en de berging van het nucleair afval.

(Lees verder onder het artikel.)

https://redactie.palnws.be/2023/01/federale-regering-en-engie-hebben-wel-degelijk-akkoord-ondertekend-de-wever-vergist-zich/

‘Bullshit’

Dat laatste ontkennen premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) met klem in verschillende weekendinterviews. In de Mediahuis-kranten doet Van der Straeten de ‘Tinnetaks’ af als “bullshit”. “Ik vind dat echt wel straf eigenlijk. Diegenen die nu taks, taks, taks zitten te roepen, zijn wel dezelfde mensen die vonden dat we de kerncentrales allemaal moesten verlengen, omdat het de goedkoopste optie is”, hekelt ze. “En de overwinsten die we afromen? Die kwamen volgens sommigen ook allemaal rechtstreeks van de kerncentrales. Een beetje serieus blijven, hé. We zullen de ingrepen met de winsten betalen.”

Ook premier De Croo ziet niet in waar de idee dat de verlenging van de kerncentrales een impact zou hebben op de energiefactuur vandaan komt. “Integendeel, we zullen minder afhankelijk zijn van het buitenland, waardoor we de prijzen beter onder controle hebben”, zegt hij in een interview met De Tijd. “Mocht het geen rendabele activiteit zijn, dan hadden we al die jaren toch geen nucleaire winsten kunnen afromen? Waarom voeren we nu een overwinstbelasting in? Toch omdat het nucleaire een rendabele activiteit is.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “De Croo en Van der Straeten maken zich sterk dat er geen ‘Tinnetaks’ komt: “Dat is bullshit””

  1. “Gesofisticeerde uitleg” ook daar zijn ze voor betaald. Ze zijn van hun eerste leugen niet gebarsten en ze leren nog dagelijks bij. Viva Vivaldi en ik bedoel niet de componist.

  2. De tinnetaks is al meer dan een jaar een feit, ze bleef maar beweren dat de prijzen onder controle waren, ik heb het net uitgerekend, elektriciteit X 3 en gas X 2.5. Wat een liegebeest. Ge moet ze daar zien zitten naast pipo de croo, zijne papa mag fier zijn op zulk een onbenul van een zoo(n)tje.

  3. ik ken iemand die de Engie contracten van nabij volgt en ze opstelt,:er is geen akkoord omdat de prijs van de afbraak onbekend is en Engie wil zich niet vastpinnen op een prijs;maw de consument zal betalen .Er is een bedrag opzij gezet.Decroo en VDS liegen ,ze kunnen dit nog eventjes volhouden tot de storm over gewaaid is ,maar ze liegen en ze weten dat ze liegen.De overwinsten zitten in Parijs en die zullen daar blijven,de begroting zal nog een groter gat vertonen.Ondertussen is de regering gevallen en zal de consument betalen,na de turteltaks nu de tinne taks.

  4. Porno- Croo en Zotte Tine maken zich sterk dat er geen Tinnetaks” komt. M.a.w.: ge kunt er zeker van zijn dat die er wél komt. Waarschijnlijk onder een andere naam.
    Ze zullen de ingrepen met de winsten uit …… belastingen betalen.

  5. Er komt geen Tinnetaks. Maar er komt wel een slinkse manier om deze Tinnetaks langs sluipwegen op ons bord te leggen. Alleen zal het niet als belasting gepresenteerd worden, maar we zullen het wel betalen.

Plaats een reactie

Delen