Ook niet-Belgische kinderen krijgen voortaan elektronische identiteitskaart: “Identiteitsfraude tegengaan”

Kids-ID. Belga

Uncategorized

Defensiechef klaagt over wantoestanden bij opleiding Defensie

Wannes Neukermans

In een interne, boze brief klaagt stafchef Michel Hofman de wantoestanden bij de opleiding van nieuwe rekruten aan. Volgens Hofman krijgen ze de laatste tijd steeds meer berichten van jonge rekruten die veel te zware fysieke straffen moeten ondergaan.

Sommige onderrichters zouden zich volgens Hofman en de baas van de dienst Intern Toezicht inspireren op het tv-programma ‘Kamp Waes’. Maar dat handelde over de selectie van special forces en is dus niet te vergelijken met de opleiding van normale militairen. “Kandidaten verlaten defensie met een expliciete verwijzing naar dergelijke praktijken”, klinkt het in de brief.

Ongelukkig moment

De berichten komen ongelukkig, zeker nu het leger op zoek is naar duizenden nieuwe militairen. Hofman geeft als voorbeeld dat onderrichters rekruten met loodzware stenen laten sleuren en laten vechten tegen elkaar. Ook fysieke straffen worden vernoemd.

Hofman zegt in zijn brief “alle vormen van fysieke straffen, hetzij collectief, hetzij individueel” te verbieden. Volgens Hofman zijn ze “noch wettelijk, noch reglementair, noch productief”. De vakbonden bij Defensie juichen de strenge taal toe. Ook minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) geeft aan “dat dit gedrag van enkelingen niet langer wordt getolereerd”.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/01/jasper-pillen-open-vld-kamerlid-en-defensiespecialist-we-moeten-afstappen-van-de-naiviteit-rond-chinese-technologie/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

7 gedachten over “Defensiechef klaagt over wantoestanden bij opleiding Defensie”

  1. Als iedereen die corrupt is, meewerkt aan de Waalse/Brusselse hangmatcultuur of net iets teveel aan cliëntelisme doet en daardoor de boel belazerd… uit de partij gezet zou worden, kunnen ze geen lijsten meer vol krijgen voor volgende verkiezingen. De PS is door en door rot, maar wel heel machtig.

  2. Michel Hofman is de Belgische tegenhanger van generaal Mark Milley. De Amerikaanse woke-generaal die liever een stel transgenders en egotrippertjes in de strijdmacht toelaat die nooit getest werden op hun breekpunt. Dat is namelijk het doel vd militaire opleiding, mensen breken, zien hoe een deelnemer reageert wanneer die loodzware dingen moet sleuren, of een zak met water moet dragen waar gaten in zitten zodat ie gedemotiveerd geraakt, of met blote handen moet vechten om te zien of hij normaal kan ademen en hoe hij reageert eens de adrenalinedump over is. Het doel is om een strijdmakker naast je te hebben die je overlevingskansen verhoogt en niet in foetushouding gaat huilen bij artillerie of flauw valt tijdens een gevecht en gevangen genomen wordt en daarna doodgemarteld wordt op internationale TV terwijl zijn ouders voor de TV zitten. Oorlog is nu eenmaal wreed.

  3. Met kasplantjes en watjes trek je niet ten strijde! Lang leve de woke generaal die liever met De Donder in TikTok filmpjes speelt! Hoe belachelijk en kinderachtig dat een CHOD zich hiertoe laat verleiden!

  4. Straks wordt de opleiding van de nieuwe rekruten nog met de taak verzwaard de lijst in te vullen welk type en hoelaat ze ontbijt aan bed willen opgediend krijgen. Iemand die zijn stem verheft tegen de rekruten zal in het vervolg mogen rekenen op een dikke kans op ontslag en voortaan hoort dames lingerie dragen bij de infanterie en para opleiding voor “mensen met een penis”.

  5. Man Man ik heb ooit nog verplicht mijn legerdienst gedaan , wat hebben wij moeten afzien – en wij ondergingen alles – een voorbeeldje – dagen lang in de gietende regen maneuvers doen tot op het bod kletsnat , geen eten , want de veldkeuken gaat niet rondrijden ,ondertussen dat je aan het schieten waart, op een tank slapen , urineren op uw vingers om warm te krijgen , bij tegenspraak Ballen(straffen) enz.. Hoe denk je , hoe het eraan toegaat in Oekrainie
    dat wil je zelfs niet weten

  6. En hoe lief denkt die “generaal” , dat een tegenstander in een echte oorlog zal zijn voor verwende jochies in parade uniform ? Dat juist door een te zachte “woke ” opleiding er bij een eerste confrontatie waarschijnlijk 20 % meer mensen zullen sneuvelen dan noodzakelijk , is waarschijnlijk het probleem van die generaal niet .?

Plaats een reactie

Delen