Demir wil justitie regionaliseren: "Splitsen kán en is geen sprookje"

Zuhal Demir. Photo News

Uncategorized

Dj Regi Penxten: “Ik haat cultuur- en muzieksubsidies”

Anton Schelfaut

Dj Regi Penxten koestert een haat tegenover cultuur- en muzieksubsidies. Hij is blij dat de stad Antwerpen ze indamt, zo geeft hij aan in een interview met Humo.

Regi Penxten wenst zijn collega’s in 2023 “subsidieloos succes” toe. De dj en producer koestert immers een haat voor cultuur- en muzieksubsidies. Dat de stad Antwerpen ze indamt, stemt hem tevreden.

“Ik heb niet één euro staatssteun gehad, kreeg thuis geen duwtje in de rug en financierde mijn eerste instrumenten met studentenjobs. Als je goed genoeg bent, komt het volk. Komt het niet, omdat je per se moeilijk wilt doen op een podium, dan hoef je daar toch geen overheidsgeld voor te krijgen?”, vraagt Regi zich hardop af.

Besparingen

Eind vorig jaar protesteerde de Antwerpse cultuursector wekenlang tegen de besparingen op cultuur door het stadsbestuur. In navolging van Ruth Lasters, die in september al ontslag nam, trokken ook de vijf andere stadsdichters de deur achter zich dicht. Een duidelijke overeenkomst liet te lang op zich wachten en de dichters waren ontevreden omdat projectsubsidies werden geschrapt.

Schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) was de kop van Jut bij de culturo’s en coalitiepartners Vooruit en Open Vld. Beide partijen waren tégen de gemaakte beslissing om de projectsubsidies te schrappen.

Lees meer:
https://redactie.palnws.be/2022/11/antwerpse-stadsdichters-zal-iemand-hen-missen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Dj Regi Penxten: “Ik haat cultuur- en muzieksubsidies””

  1. De meeste subsidies zijn partijpolitiek gestuurde concurrentievervalsingen op kosten van de belastingbetalers. Maar het is inderdaad aangenaam, prettig en “sociaal” voor een politieker geld uit te delen waarvoor hij-of zij- zelf niet heeft moeten werken.

  2. 🤣😂 ik denk dat Regi niet meer in Homo gaat verschijnen 👍👍
    En hij heeft 200% gelijk. Hoeveel rechtse verenigingen of personen krijgen geld voor gestoorde projecten? Alleen de linkse subsidieslurpers hangen constant aan het subsidie-infuus.

  3. Ik vind trouwens dat er dringend een apart audit en controle orgaan moeten worden opgericht om alle subsidies van de laatste 10 jaar door te lichten. Er zullen miljoenen tevoorschijn komen!

Plaats een reactie

Delen