Demir wil transparantie over waar miljard euro aan VREG-subsidies naartoe gaat

Zuhal Demir. Photonews

Uncategorized

Dubieuze overheidsopdrachten en uitgaven Waals Parlement worden onderzocht door rechtbank

Wannes Neukermans

De buitensporige uitgaven en dubieuze overheidsopdrachten van het Waals Parlement zullen worden onderzocht door een onderzoeksrechter. Dat schrijft Le Soir. Het bureau en de griffier van het Waals Parlement kwamen de laatste maanden steeds meer in opspraak. Zo was er sprake van een schrikbewind tegen personeelsleden, fors uit de hand gelopen budgetoverschrijdingen van bouwprojecten en reizen en cadeau’s op kosten van het Waals Parlement.

Een Brussel bedrijf kreeg een grootschalig informaticaproject toegewezen door het parlement en zijn griffier, Frédéric Janssens. De manier waarop dat bepaald bedrijf de opdracht toegewezen kreeg, roept vragen op. Daarnaast is er een onderzoek gestart naar de forse stijging van de bouwkosten van een verbouwing aan het Waals Parlement. Het gaat (onder meer) over een tunnel tussen de parking en het parlementsgebouw. De kostprijs van die twee projecten is gestegen naar 46 in plaats van de begrote 10 miljoen euro.

Ecofin

Het gerecht in Namen gaat dat nu onderzoeken en stelt hiervoor een onderzoeksrechter aan. Daarnaast zal het openbaar ministerie ook een onderzoek starten naar mogelijk misbruik van overheidsgeld, onder andere voor een reis naar Dubai.

De onderzoeken zijn toevertrouwd aan de afdeling Ecofin van de federale gerechtelijke politie in Namen, die wordt ondersteund door het Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie (CDBC).

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/voltallig-bureau-waals-parlement-vreest-voor-ontslag-na-reeks-schandalen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Dubieuze overheidsopdrachten en uitgaven Waals Parlement worden onderzocht door rechtbank”

  1. Ra ra ra, hoeveel met een PS signatuur zullen nu weer buitengesmeten worden bij de Parti Scandaleux?
    Hoezeer ik ze ook verafschuw, dankzij de PVDA die meer invloed heeft en de PS wil leegmelken komt alles mondjesmaat naar buiten. Dit is democratie, terwijl het VB in het Vlaamse gedeelte zodanig tegengewerkt word en buitengesloten. Open Vld, Vooruit en CdnV weten waarom… NVA doet mee, zoals we ze kennen veel lawaai maar trouw aan hun Vazallen in Vlaamse regering.

Plaats een reactie

Delen