Duitsland stemt uiteindelijk in met levering zware tanks aan Oekraïne

Shutterstock

Uncategorized

Duitsland stemt uiteindelijk in met levering zware tanks aan Oekraïne

Carl Deconinck

De kogel is door de kerk. Na lang aandringen van een hele reeks bondgenoten is Duitsland overstag gegaan en zal het toestemming geven om de zware Leopard-tanks te sturen naar Oekraïne.

Duitsland zal Leopard 2-tanks naar Oekraïne sturen en hun uitvoer uit partnerlanden goedkeuren. Dat zei de Duitse regeringswoordvoerder Steffen Hebestreit woensdag in een officiële verklaring. De verklaring komt er na zeer lang aandringen door geallieerde landen en vooral door Oekraïne zelf.

Het doel is om snel twee bataljons met Leopard 2-tanks voor Oekraïne op te zetten, aldus de verklaring, eraan toevoegend dat Duitsland in een eerste stap 14 Leopard 2-tanks uit militaire voorraden zou leveren. De training van Oekraïense troepen in Duitsland zal binnenkort beginnen en Duitsland zal ook logistiek en munitie leveren, zei Hebestreit.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/01/polen-wil-niet-wachten-op-duits-fiat-om-tanks-te-leveren/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

4 gedachten over “Duitsland stemt uiteindelijk in met levering zware tanks aan Oekraïne”

  1. Veel zoden gaan die tanks niet aan de dijk zetten. Oekraïne heeft in het afgelopen jaar al zo’n 7500 pantserwagens verloren (waaronder een 1000-tal tanks).
    In vergelijking met de moderne Russische T90 loopt de bijna 50 jaar oude Leopard 2 hopeloos achter. Niet alleen wat het vuurbereik betreft (2500m tegen 8000m), maar ook qua bepantsering en afweersystemen.
    Kunnen de Duitsers hun oude rommel niet gewoon zelf opblazen? Dan moeten er minder Oekraïners sterven. Het eindresultaat van de oorlog zal hoe dan ook hetzelfde blijven.

  2. Denken ze nu echt bij de NAVO dat de Russen in de loop der jaren geen doeltreffende anti tankwapens hebben geproduceerd. De Russen gaan met hun 9M113 Kornet-E (range 8km) een bloedbad aanrichten onder de haastig opgeleide Oekraïense tankbemanningen!

Plaats een reactie

Delen