Vraag van de Week: Kerk staat zegening homokoppels toe. Goede zaak?

Vraag van de Week: Kerk staat zegening homokoppels toe. Goede zaak? - Shutterstock

Uncategorized

Botsing tussen ecologisten en socialisten in Brussel

Wannes Neukermans

“Een ecologische politiek mag zich niet vertalen in sociale afbraak.” Dat vertelde de Brusselse PS-voorzitter Ahmed Laaouej op de nieuwjaarsreceptie van zijn afdeling. Het is tekenend voor de verslechterde reputatie tussen de socialisten en de groenen in Brussel. Laaouej verwijt Ecolo ervan het milieu te veel voorop te stellen en daardoor het recht op wonen te verwaarlozen.

“Een ecologische politiek mag niet leiden tot sociale ongelijkheid. De Brusselse socialisten zullen blijven strijden voor sociale rechtvaardigheid en meer respect voor de omgeving”, aldus Laaouej. Op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij had hij het over de moeizame relatie met de coalitiepartners in Brussel. Zij stellen volgens hem het milieu voor alles, waardoor andere (sociale) thema’s minder aan bod kunnen komen.

Voorts ging Laaouej ook in op de voorstellen om de werkloosheid in de tijd te beperken, nu die vanuit steeds meer partijen te horen zijn. “Ik zal altijd een diepe afkeer blijven voelen van een discours dat mensen tegen elkaar opzet, werkenden tegen werklozen, mensen in goede gezondheid tegen zieken. Van een discours dat buitenlanders, mensen zonder papieren of daklozen met de vinger wijst”, zei hij.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/09/brusselse-regering-breidt-praktijktesten-uit-omdat-er-te-weinig-discriminatie-wordt-gemeld/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Botsing tussen ecologisten en socialisten in Brussel”

  1. Heeft hij het over de “socialistische” verwezenlijkingen van samusocial? Of een eerbetoon aan André Cools? Of misschien over augusta vliegerkes? WEG met deze corrupte bende.

Plaats een reactie

Delen