De Turkse president Erdogan. Foto Shutterstock

De Turkse president Erdogan. Foto Shutterstock

Uncategorized

Erdogan genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede

Simon Segers

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is kanshebber voor de Nobelprijs voor de Vrede. Dat werd duidelijk nu de eerste nominaties voor de zes prestigieuze prijzen van dit jaar zijn bekendgemaakt.

Erdogan is voorgedragen als kandidaat door de Pakistaanse politicus Sadiq Sanjrani. Die laatste heeft veel lof voor de vredesinspanningen van de Turkse president voor en tijdens de Russisch-Oekraïense Oorlog. Verder zijn ook de Russische activist Vladimir Kara-Moerza en Russisch oppositieleider Aleksej Navalny genomineerd. Beide heren zijn in het verleden het doelwit geweest van moordpogingen van het Kremlin.

Andere kandidaten zijn klimaatactivisten Greta Thunberg en de Oegandese Vanessa Nakate “voor hun gezamenlijke inspanningen tegen de klimaatverandering en voor klimaatactie”. Uiteraard mag ook Oekraïens president Volodymyr Zelensky, als “symbool van verzet tegen de Russische inval”, niet in het lijstje ontbreken. De winnaar zal in oktober bekendgemaakt worden, gevolgd door een plechtige ceremonie in december.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

9 gedachten over “Erdogan genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede”

  1. Vandaag is toch 1 februari, niet 1 april. Een man die zijn volk hardhandig onderdrukt, met de grootste schoften beste maatjes is, een religieuze fanatiekeling is, een ander land met tanks (Syrië) binnenvalt, andere landen verbiedt dat ze tot een vredesalliantie toetreden en een volkerenmoord op de Koerden organiseert….en dat zou een nobelprijs mogen krijgen? Dit zegt heel veel over de organisatie die de prijzen uitdeelt, vergelijkbaar met IS?

Plaats een reactie

Delen