Europarlementslid Tarabella (PS) verzet zich niet tegen opheffen onschendbaarheid

PS-Europarlementslid Marc Tarabella (Shutterstock)

Uncategorized

Europarlementslid Tarabella (PS) verzet zich niet tegen opheffen onschendbaarheid

Wannes Neukermans

Het Europees Parlement heeft de procedure opgestart om de parlementaire onschendbaarheid van de Luikenaar Marc Tarabella (PS) en de Italiaan Andrea Cozzolino op te heffen, vanwege hun vermoedelijke betrokkenheid in Qatargate. De advocaat van Tarabella meldt dat hij zich daar niet tegen verzet.

Europees parlementsvoorzitter Roberta Metsola heeft zoals verwacht aan het halfrond gevraagd om de procedure op te starten om de onschendbaarheid van Europarlementsleden Tarabella en Cozzolino van de S&D-fractie op te heffen. Ze worden ervan verdacht geschenken en cash geld ontvangen te hebben van Qatar en Marokko. In ruil zouden ze politieke beslissingen beïnvloed hebben.

Juridisch advies

De commissie Juridische Zaken van het Europees Parlement moet hierover advies uitbrengen. Nadien zal erover gestemd worden op één van de komende plenaire vergaderingen.

Maxim Töller, de advocaat van Tarabella, zegt dat Tarabella zich niet zal verzetten tegen de opheffing van zijn onschendbaarheid. Hij zou compleet onschuldig zijn en “zich niet willen verschuilen achter een juridische kunstgreep”. Nochtans veranderde de Luikse PS’er de voorbije jaren enorm van mening, onder andere over het WK in Qatar.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/01/europees-parlement-wil-onschendbaarheid-pser-marc-tarabella-opheffen-in-onderzoek-qatargate/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “Europarlementslid Tarabella (PS) verzet zich niet tegen opheffen onschendbaarheid”

  1. Fransisca is een poulain van Geens en dankzij hem kreeg ze dit jobke. Nogmaals een schoolvoorbeeld dat je met de juiste partijkaart wordt geparachuteerd. De voormalige baas van de politie De Bolle kreeg bij Europol een lucratief jobke maar heeft in gans haar loopbaan geen enkele crimineel van dichtbij gezien laat staan de doos ingedraaid!

Plaats een reactie

Delen