Voormalig voorzitterskandidaat Schelfhout over malaise Open Vld: “Iedereen aan boord houden is onrealistisch”

Geert Wilders. Photonews

Uncategorized

Greta Thunberg op WEF-bijeenkomst: “Hier zitten de verantwoordelijken voor de vernietiging van de planeet”

Simon Segers

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg (20) heeft met een dertigtal medestanders geprotesteerd tijdens de afronding van de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF) in Davos, Zwitserland. Ze verkondigde eerder al dat volgens haar de relevante stemmen binnen het klimaatdebat elders dienen te worden gehoord.

Thunberg droeg tijdens de betoging een bord met de woorden “laat ze in de grond zitten”, verwijzend naar de extractie van fossiele brandstoffen. Donderdag nam ze tijdens de conferentie deel aan een energiedebat tijdens de conferentie waar ze haar verzet tegen olie, steenkool en gas nogmaals onderstreepte. Vertegenwoordigers van de grote energiebedrijven pleiten echter voor de rol van fossiele brandstoffen in de transitie naar een koolstofarme economie.

Hebzucht boven planeet

“We zijn nu in Davos, waar diegenen zijn die de vernietiging van de planeet bewerkstelligen, de personen die de hoofdrol spelen in de totstandkoming van de klimaatcrisis”, sprak Thunberg. “De mensen die investeren in fossiele brandstoffen. En toch is het hen op wie we lijken te vertrouwen om onze problemen op te lossen, terwijl zij keer op keer bewezen hebben dat ze zichzelf, hebzucht en kortstondige economische belangen boven mens en planeet stellen.” De activiste stelde zich verder nog openlijk de vraag waarom zij die het meest lijden onder de klimaatverandering niet het woord krijgen. “Diegenen waarnaar we echt zouden moeten luisteren, zijn hier niet.”

Eerder deze week arresteerde de politie de Zweedse tijdens een klimaatprotest in het Duitse dorp Lützerath. Activisten verstoorden hier afbraakwerken nadat het dorp onteigend werd voor de ontginning van bruinkool. Zij werden dezelfde avond opnieuw vrijgelaten.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/01/greta-thunberg-weggevoerd-door-duitse-politie-tijdens-protest-lutzerath/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

9 gedachten over “Greta Thunberg op WEF-bijeenkomst: “Hier zitten de verantwoordelijken voor de vernietiging van de planeet””

  1. Steeds anderen de schuld geven voor een probleem waar de mensheid geen schuld aan treft. Maar wel met het vliegtuig de wereld rondreizen. ,Moet “da joenk” niet op school zitten om te studeren, als ze wat slimmer zou zijn komt ze zelf met een uitvinding om de Aarde beter te maken maar roepen en beschuldigen is makkelijker. Zo kan ze best gaan protesteren waar het echt nodig om vervuiling tegen te gaan zoals China of India maar dat durft ze niet, ze zal rap in den bak zitten.

  2. Thunberg heeft het mis. Niet de planeet wordt vernietigd. Maar een een hoogmoedige elite zal worden vernietigd, incluis Thunberg. De armoedige schlemiel heeft het meest kans op overleving, omdat hij weet om te gaan met een vijandige omgeving en de flexibiliteit heeft zich daaraan aan te passen. Niet Thunberg, het poppetje van een elite, die niet weet hoe hard de strijd om het leven is. Mensen als Thunberg hebben geen greintje empathie met de gewone mens. De gewone mens, die door de elite wordt uitgespuwd, maar wel de gevolgen van hun non-beleid moet ondergaan. Only the strong survive. En dat is niet onze zelfgenoegzame elite. Zij zullen ten onder gaan aan de verloochening van hun roots en de minachting van het plebs dat hun welvaart financiert.

  3. Ik denk dat iedereen weet wat onze Greta nodig heeft, eens daar van geproefd zal het gedaan zijn met onze hysterische kabouter en kan ze misschien een normaal leven gaan leiden en werken voor haar inkomen.

Plaats een reactie

Delen