IN BEELD. Russische soldaten weggevaagd door antitankwapen

Foto: Twitter

Uncategorized

IN BEELD. Russische soldaten weggevaagd door antitankwapen

Wannes Neukermans

Op beelden die online zijn geplaatst door het populaire twitteraccount ‘Special Kherson Cat’, van een Oekraïner die uit Cherson gevlucht is, is te zien hoe Oekraïense strijdkrachten een antitankwapen inzetten tegen een zestal Russische soldaten die te voet onderweg waren. Vermoedelijk gaat het over een geleid antitankraketsysteem, een RPG of een soort antitankmijn.

Een kleine groep van een vijf-of zestal Russische soldaten, waarvan er één door zijn collega’s ondersteund wordt, is te voet onderweg en wordt geraakt door een wapen dat normaal dient om tanks tegen te houden. Over welk wapen het precies gaat bestaat geen zekerheid, maar vermoedelijk is het een antitankraket of antitankmijn.

Een eerste inslag raakt twee soldaten die een derde gewonde soldaat ondersteunen. Nadien is te zien hoe één van die drie – die het als bij wonder overleefde – nog meegesleurd wordt door een andere Russische soldaat. Een tweede inslag raakt ook hen. De derde inslag lijkt minder accuraat en het is niet onduidelijk of iemand het overleefd heeft.

Bekijk hieronder de beelden:

https://twitter.com/bayraktar_1love/status/1620074539890909192?s=20&t=_uw_Xpjj0VPKwaslXeZj-g

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/01/een-langetermijnstrategie-tegenover-rusland-ontwikkelen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “IN BEELD. Russische soldaten weggevaagd door antitankwapen”

  1. Meerdere universiteiten zijn ook begonnen met te eisen dat studenten militaire registratiegegevens verstrekken als onderdeel van de voorbereidingen voor een tweede mobilisatiegolf in februari 2023. Zelfs de toekomst van Rusland moet vernietigd worden om tegemoet te komen aan de persoonlijke agenda van Poetin.

  2. Volgens mijn bescheiden mening worden de filmpjes/voorvallen waarop te zien is hoe Oekraïense militairen deftig op kas krijgen gecensureerd! In Kiev zijn ze radeloos op zoek naar zwaarder gerief?! Rara hoe zou dat komen?!! Russen moeten eerst eens goed in het zand bijten en komen dan pas op dreef! De Duitsers weten er alles van! Eens het goed loopt zijn ze niet te stoppen! In de Russische steppen liggen nog tienduizenden Duitsers onder de grond! In Siberië liggen in anonieme graven tienduizenden Duitse krijgsgevangen waarvan de familie in de Heimat nooit niets meer heeft over gehoord! Van de meer dan 90.000 Duitsers die in ’43 werden krijgsgevangen genomen in Stalingrad zagen er slechts 5000 in 1955 Duitsland terug dankzij Adenhauer! Honderdduizenden Duitse krijgsgevangen beleefden de hel en werden na de capitulatie met mondjesmaat vrijgelaten! Meer dan 50.000 moesten met hun generaals en hogere officieren op kop marcheren over het Rode Plein voor Stalin en co! De Russische toeschouwers bespugden en vernederden hen! Nadien werd het Rode Plein met water schoon gespoten! De Duitsers werden nadien in beesten wagons op transport naar Siberië gezet! Als we de gazetten moeten geloven waren de Westerse experten en journalisten bij de besprekingen en briefings van het nieuwe geplande offensief want ze weten zelfs de exacte timing! Maanden geleden kregen we te horen dat de Russen geen precisie raketten meer hadden! Ondertussen ligt zowat de ganse energie infrastructuur in puin! De Rode beer is bijlange nog niet geschoten en hier wordt zijn vel reeds verkocht!! Toch maar even afwachten is een goede raad!

  3. Steeds weer die leugenachtige propaganda van de NAVO/Oekraïne lieverdjes. Wanneer eens nieuws vanuit Russische kant? Daar vechten en sneuvelen ook mensen! Een Rus voor 10 Oekraïners zelfs. Waarom deze desinformatie van PALNWS?

Plaats een reactie

Delen