IN BEELD: Russische tank met weinig kunde bestuurd

Screenshot @TheDeadDistrict

Uncategorized

IN BEELD: Russische tank met weinig kunde bestuurd

Carl Deconinck

Er is al veel gezegd en geschreven over de nood aan zware tanks in Oekraïne. Maar ondanks het grote overwicht van de Russen op materieel vlak, tonen ze soms aan dat materieel niet alles is.

Op sociale media doen beelden de ronde van een bijzonder onbekwame tankbestuurder in het Russische leger. De chaffeur zorgt voor meer schade in eigen rangen dan elders. Met zo’n soldaten tegenover zich hebben de Oekraïners haast geen Leopards meer nodig.

https://twitter.com/TheDeadDistrict/status/1618634095906652161

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

3 gedachten over “IN BEELD: Russische tank met weinig kunde bestuurd”

  1. Ik ben nog niet zo zeker van hetgeen de auteur ons probeert te doen geloven en hij wel overhaaste conclusies trekt! Op het filmpje zijn in totaal 4 voertuigen te zien. Een tank links die een voltreffer kreeg en volledig is vernietigd want men ziet de afgeschoten toren naast het voertuig liggen! Dan zien we inderdaad een Russische tank type T72 met gesloten luiken en waar op de boeg duidelijk de Z zichtbaar is. Uiterst rechts en rokend van een voltreffer zien we een infanteriegevechtsvoertuig type BMP1.Men ziet klaar en duidelijk de beschadigingen aan het motor compartiment vooraan waar de beschermplaat zo goed als ontbreekt! Met grote waarschijnlijkheid is enkel nog de chauffeur in het voertuig aanwezig en rijdt hij achterwaarts weg van het onheil. De Russische tank met Z teken rijdt met gesloten luiken naar de tweede BMP1 waarvan men het 76mm kanon op 12hr ziet en de infanterie sectie achteraan op het voertuig ziet die uitstijgt en wil vluchten! Men kan zien dat de toren van de Russische tank beweegt en met zijn kanon de infantristen probeert te verpletteren waarin hij (gedeeltelijk) slaagt. De tankcommandant beweegt de toren van links naar rechts met zijn voorrangshandvat! Indien dit niet gebeurde kon de tank onmogelijk verder rijden omdat een toren hydraulisch draait op een torenkroon ofwel doormiddel van het voorrangshandvat van de tankcommandant of door de handvaten van de kanonnier. De tankcommandant kan de bewegingen van de toren(Links-Rechts) en kanon (Elevatie-Depressie) gedaan door de kanonnier onderbreken door met zijn voorrangshandvat te werken. Het voorrangshandvat wordt door de tankcommandant gebruikt om de kanonnier zeer snel op een doel te brengen! Voor alle duidelijkheid ik ben een voormalig tankcommandant Leopard en was drie jaar instructeur in de Groepering Leopard afdeling Bewapening en Vuurleiding! Tevens volgde ik een intensieve opleiding van vier weken IMM (Identificatie Militair Materiaal Warshawpact landen) in de NATO school te Sonthofen Duitsland! Tot slot vrees ik dat de haastig opgeleide en(misschien wel)onervaren Oekraïense bemanningen van de Leopard 2 A6 ten prooi gaan vallen van de Russische antitankwapens Kornet (Russische tegenhanger Javelin) en zijn verbeterde versie 9M113 Kornet D/E. Hierover lezen we trouwens zeer weinig in onze ” kwaliteitspers “!!!

  2. Weer een voetschot mijnheer Carl Deconinck . telkens als de Oekrainers aan het verliezen zijn worden er dit soort spectaculaire filmpjes gepost op Twitter. en PAL NWS trapt er elke keer opnieuw in.

Plaats een reactie

Delen