Israëlische minister uit functies ontzet omdat hij strafblad blijkt te hebben

Foto: Shutterstock

Uncategorized

Israëlische minister uit functies ontzet omdat hij strafblad blijkt te hebben

Wannes Neukermans

De Israëlische minister van Binnenlandse Zaken en Gezondheid Aryeh Deri is uit zijn functies ontzet door eerste minister Benjamin Netanyahu. Die beslissing komt er nadat het Israëlische Hooggerechtshof woensdag de aanstelling van Deri al ongeldig had verklaard omdat hij meermaals veroordeeld werd – onder andere voor fiscale fraude.

Netanyahu kwam het nieuws melden op de wekelijkse kabinetsbijeenkomst, waar ook Deri aanwezig was. “Het is met een zwaar hart en veel moeite dat we verplicht zijn om u van uw regeringspost te halen”, klonk het.

Ongepast

Aryeh Deri is de leider van de meest religieuze partij van het land, Shas. Aanhangers van de partij dreigden ermee de regering te verlaten indien Deri zijn ambt niet mocht uitvoeren. De Shas-partij is goed voor 11 van de 64 zetels van de coalitie en nodig voor een parlementaire meerderheid.

Het Israëlische Hooggerechtshof noemde de aanstelling van Deri al “ongepast”, omdat hij meerdere keren veroordeeld was voor fiscale fraude. Bij een veroordeling voor belastingsmisdrijven vorig jaar had Deri ook beloofd zich terug te trekken uit de politiek.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/01/israel-is-een-verdeeld-land/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Israëlische minister uit functies ontzet omdat hij strafblad blijkt te hebben”

  1. Kan het Israëlisch Hooggerechtshof de bende van Vivaldi niet eens evalueren?
    Wat te doen wanneer je zwart geld vindt? Wij vroegen aan een ervaringsdeskundige.

    ,,Steek dat geld in brand” riep toenmalig SP-voorzitter Frank Vandenbroucke uit, toen hij begin jaren ’90 vernam dat er in een kluis van zijn partij enkele miljoenen cash geld van duistere afkomst lagen opgeslagen (DS). Heeft hij die vijf miljoen werkelijk verbrand? U en ik zouden niet geloofd worden en het voorwerp uitmaken van gerechtelijke huiszoekingen. Frankie heeft nooit het bewijs geleverd over de verbranding. Hij kan het evengoed geplaatst hebben op een persoonlijke rekening in het buitenland. Hetgeen trouwens eerder geschiedde met Agusta ccrruptiegeld. UIteraard genieten de socialisten een heilige en gepriviligeerde status in België, net als de koeien in India. Niet moeilijk als een belangrijk aantal magistraten en topambtenaren bij de politie benoemingen en promoties te danken hebben aan de Los banditos van de Wetstraat.

Plaats een reactie

Delen