Procureur-generaal die aankondigde JPMorgan Chase aan te klagen in verband met Epstein-onderzoek ontslagen

via dems.ag

Uncategorized

Maagdeneilanden: Procureur-generaal die Amerikaanse bank wilde aanklagen in kader van Epstein-onderzoek ontslagen

Carl Deconinck

De procureur-generaal van de Amerikaanse Maagdeneilanden, Denise George, kondigde vorige week aan dat ze de Amerikaanse bank JPMorgan Chase zou aanklagen voor hun rol in de pedofiliezaak van de Amerikaanse investeerder Jeffrey Epstein. Dit weekend werd ze echter ontslagen, omdat de gouverneur van de staat niet op de hoogte gesteld was van de aanklacht.

Denise George was in haar ingediende aanklacht niet mals voor de grootbank. Ze zei dat ze bij JPMorgan Chase “een oogje dichtknepen” voor de vele seksuele misdrijven van Epstein. George, die vier jaar lang de procureur-generaal van de Amerikaanse staat was, heeft dinsdag een grote rechtszaak aangespannen tegen de bank waarin ze de bank beschuldigt van “het willens en wetens verschaffen en bedienen van de hefbomen waarmee Epstein’s ronselaars en slachtoffers werden betaald”.

Een deel van de rechtszaak luidt: “Mensenhandel was de hoofdactiviteit van de rekeningen die Epstein bij JPMorgan aanhield. De aanklacht beschuldigt Chase van “het verbergen van transacties die de verdenking deden rijzen van een criminele onderneming met als ruilmiddel de seksuele dienstbaarheid van jonge meisjes”.

Rijke klant

Ze verweet de bank dat ze de feiten rond Epstein negeerden om hem als rijke klant te kunnen behouden. Zo was hij in 2008 als eens veroordeeld voor zedendelicten, maar deed dat blijkbaar geen alarmbellen afgaan bij JPMorgan. Sinds zijn dood zijn er talrijke berichten dat de leidinggevenden van de bank Epstein als klant wilden behouden vanwege zijn connecties met enkele van de rijkste mensen ter wereld. De bank hield Epstein als klant tussen 1998 en 2013, voordat ze uiteindelijk toch de banden verbrak.

De geheimzinnige financier werkte jarenlang vanuit zijn privé-eiland Little St. James op de Maagdeneilanden. Hij werd in augustus 2019 dood aangetroffen in zijn gevangeniscel in Manhattan, in afwachting van zijn proces wegens seksueel misbruik van minderjarigen en mensenhandel. Er liepen die dag enorm veel dingen fout en heel wat mensen geloven niet dat de officiële versie, waar Epstein zelfmoord heeft gepleegd, waar is.

In juni werd Epstein’s voormalige vriendin Ghislaine Maxwell veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor handel in minderjarigen voor seks. In november bereikte George een schikking van meer dan 105 miljoen dollar in een sekshandelzaak tegen de nalatenschap van Epstein, die een privé-eiland in het gebied bezat waar hij minderjarige meisjes misbruikte.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2021/05/melinda-gates-maakte-zich-zorgen-over-contacten-tussen-bill-en-jeffrey-epstein/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Maagdeneilanden: Procureur-generaal die Amerikaanse bank wilde aanklagen in kader van Epstein-onderzoek ontslagen”

  1. Als je JPMorgan Chase aanklaagt, dan heb je gegarandeerd prijs. Dat is zo goed als je eigen doodsvonnis ondertekenen.
    By The Way: JPMorgan Chase is dikke vriendjes met Steve Bannon.

Plaats een reactie

Delen