Man die 14-jarig meisje vermoordde was eerder veroordeeld voor brandstichting

Illustratie: Shutterstock

Uncategorized

Man die 14-jarig meisje vermoordde was eerder veroordeeld voor brandstichting

Wannes Neukermans

De 37-jarige man die hoogstwaarschijnlijk een 14-jarig meisje vermoordde en haar zus van 2,5 jaar oud ontvoerde, werd eerder al veroordeeld voor brandstichting. De man werd vrijdagochtend dood teruggevonden in een kleine gemeente in Luik. Het meisje van 2,5 jaar werd in goede gezondheid in zijn auto teruggevonden, het levenloze lichaam van het 14-jarige meisje werd enkele kilometers verder aangetroffen door een jogger.

De twee halfzussen uit Anderlecht waren sinds donderdag vermist. De 37-jarige man zou de oudste van de twee via sociale media gecontacteerd hebben en voorgesteld hebben om samen te gaan ‘shoppen’. Volgens experts gaat het hier over een duidelijk voorbeeld van ‘grooming’: een volwassene die – al dan niet onder een valse identiteit – online contact legt met een kind om die te ontmoeten en seksueel misbruik te plegen.

Onduidelijkheid

De verdachte werd dood teruggevonden. Hij heeft zichzelf vermoedelijk van het leven beroofd, waardoor het onduidelijk is wat er precies is gebeurd. Het jongste zusje zou via videoverhoor misschien voor opheldering kunnen zorgen. Maar gezien ze slechts 2,5 jaar oud is en de speurders haar geen trauma willen bezorgen, wordt ook dat moeilijk.

De 37-jarige man was al bekend bij het gerecht. Hij had in september 2020 in het appartement van zijn ex-vriendin in Eupen ingebroken en brand gesticht. Daarvoor werd hij in februari 2022 veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vijf jaar. Hij zat daarvoor dus niet effectief in de cel.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/01/bouchez-wie-gaat-zeggen-dat-er-geen-probleem-is-met-laksheid-van-sancties-in-ons-land/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Man die 14-jarig meisje vermoordde was eerder veroordeeld voor brandstichting”

Plaats een reactie

Delen