Matthias Storme (N-VA) krijgt bestuurszitje bij Vlaams Mensenrechteninstituut

Advocaat Matthias Storme

Uncategorized

Matthias Storme (N-VA) krijgt bestuurszitje bij Vlaams Mensenrechteninstituut

Anton Schelfaut

De commissie Binnenlands Bestuur en Gelijke Kansen heeft vandaag een lijst goedgekeurd van 11 effectieve en 4 plaatsvervangende leden voor de raad van bestuur van het nieuwe Vlaams Mensenrechteninstituut (VMRI). Die lijst wordt morgen tijdens de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement besproken en gestemd.

De Vlaamse regering besliste bij haar aantreden in 2019 om uit het interfederale gelijkekansencentrum Unia te stappen en om een nieuw Vlaams Mensenrechteninstituut (VMRI) op te richten. Het parlement keurde de oprichting daarvan eind oktober vorig jaar definitief goed. Bij het VMRI kunnen burgers terecht voor alle mensenrechten en alle vormen van discriminatie.

Het nieuwe mensenrechteninstituut moet op 15 maart operationeel zijn. De commissie Binnenlands Bestuur en Gelijke Kansen van het Vlaams Parlement keurde dinsdag achter gesloten deuren de samenstelling van de raad van bestuur goed. Het voorstel wordt morgen besproken en gestemd tijdens de plenaire vergadering.

Naast advocaat Matthias Storme (N-VA) zullen ook Jonathan Bernaerts (UAntwerpen), Tine Destrooper (UGent), Raf Geenens (KUL), Gerhard Van Der Schyff (Universiteit Tilburg), Frank Fleerackers (KUL) en Stefan Sottiaux (KUL) in de raad van bestuur zetelen.

De niet-academici op de lijst zijn Katrien Meuwissen van het Europees Netwerk van Nationale Mensenrechteninstituten, Nathalie Van Leuven van de pluralistische sociaal-culturele organisatie Avansa, Hassan Boujedain, directeur inburgering van de stad Antwerpen, en Liesbet Stevens van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Als opvolgers selecteerde de commissie Tomas Baum, Luc Demarez, Aleydis Nissen en Aube Wirtgen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “Matthias Storme (N-VA) krijgt bestuurszitje bij Vlaams Mensenrechteninstituut”

  1. Wordt dit de nieuwe “Vakbond voor Allochtonen”, wanneer we van dat UNIA gedoe, hun momentele vakbond, zullen verlost zijn ? Zal dat onding eveneens overwegend worden gefinancierd uit belastinggeld afgeperst bij de autochtone meerderheid om hun billijke belangen behartiging te laten torpederen ?

  2. Zou er dan eindelijk ook worden opgetreden tegen “heterofobie”, “christofobie” en “autochtonofobie” ? Indien u op de webstek van UNIA onder “zoeken” om het even welke van deze drie invult, krijgt u zero vermeldingen. Maar indien echter
    “islamfobie, holebifobie, transfobie, anti-semitisme” invult, krijgt u een lawine aan resultaten. Raar hé ? Ja maar wel conform politiek-correcte vooroordelen, dat wel.

  3. Het Vlaams Mensenrechteninstituut? Nooit van gehoord! Weer zo’n nutteloze instelling die in het leven geroepen is om uitgerangeerde politiekers en vriendjes van politiekers een vetbetaalde “job” 💰te kunnen geven waar ze zelfs geen prestaties moeten leveren omdat toch niemand die hen controleert!🤮🤮🤮

Plaats een reactie

Delen