PAL CAST. Sint-Martinus, Attila, Clovis, Artorius, Karel Martel en Karel de Grote en hun impact op 'Het verhaal van Vlaanderen'

Karolingische ruiterij uit het Psalterium Aureum

Uncategorized

Meisje van 11 sterft bij beschieting in Merksem

Anton Schelfaut

In het Antwerpse district Merksem is maandagavond een 11-jarig meisje om het leven gekomen bij de beschieting van een woning. Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) betreft het een afrekening in het drugsmilieu.

Het doelwit van de schietpartij was een garagepoort in de Nieuwedreef in Merksem. Achter die poort bevonden zich een leefruimte en een geïmproviseerde keuken, waarin op dat moment verschillende mensen aanwezig waren.

Een van de aanwezigen was een 11-jarig meisje dat ernstig gewond raakte bij de beschieting. Ze overleed later op de avond in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Het slachtoffer werd niet rechtstreeks door de kogels geraakt, maar raakte gewond toen een microgolfoven ontplofte. Twee andere minderjarigen die zich in dezelfde ruimte bevonden, raakten slechts lichtgewond.

Afrekening in drugsmilieu

Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft het “er alle schijn van” dat het om een afrekening in het drugsmilieu gaat. “De getroffen familie is bekend, er waren al eerder incidenten”, zegt hij in Terzake. “Er is een drugsoorlog aan de gang. Criminelen vallen huizen van andere criminelen aan. Dat zijn we nu al maanden aan het meemaken. Wat ik al lang vreesde is gebeurd: er is een onschuldig slachtoffer gevallen, een kind.”

De Wever noemt het incident “bijzonder pijnlijk”, al komt het voor hem niet als een verrassing. “Dit zat eraan te komen”, klinkt het.

Hij roept minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v) op om “de inspanningen te verveelvoudigen die nationaal en internationaal nodig zijn om de drugsmaffia in te dijken”. “Met Van Quickenborne heb ik een aantal goeie gesprekken gehad en ik hoop dat we daar op korte termijn meer kunnen bijstoppen. Het nationaal drugsplan dat nu in de steigers staat, is voor mij eerlijk gezegd een teleurstelling, maar we zullen die gesprekken voortzetten met de regering”, aldus De Wever.

Verschrikkelijk drama

Verlinden heeft het op Twitter over een “verschrikkelijk drama”. “Het onderzoek loopt, maar we zullen alles in het werk stellen om deze meedogenloze criminelen te vatten”, belooft ze. “Kinderen hebben niets te maken met welke drugsoorlog dan ook.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “Meisje van 11 sterft bij beschieting in Merksem”

  1. Jarenlang kon de Marokkaanse drugsmaffia zijn gang gaan tijdens het rode bestuur. Nu zijn ze goed georganiseerd en hebben ze ondertussen versterking gekregen vanuit Rotterdam, waar wél opgetreden wordt. We hebben het laatste nog niet gezien in Antwerpen en Vivaldi ziet nog steeds niet de hoogdringendheid om in te grijpen, schrik dat ze hun kiespubliek moeten pijn doen ?

  2. Criminele afrekening of niet, de reden dat dit geweld en deze schietpartijen en explosieven naar Antwerpen komen buiten oorlogstijd nadat de Antwerpen reeds 1000 jaar bestaat zonder explosieven en schietpartijen is omdat je er VREEMDELINGEN IN BLIJFT STOPPEN!!!

  3. drugsbe,des maken geen onderscheid,morgen is het vergeten en de broers van de moeder van het doodgeschoten kind zullen in alle onschuld verder doen,ze hebben niets gedaan,weten van niets en waren niet op de hoogte dat ze drugs verhandelen,het is wij niet het zijn de anderen,.Waar blijven de waalse bottinekes nu,ja het is waar ook,het zijn de resterende kiezers voor de vivaldi partijen.

  4. We gaan onze Vivaldi bende weer horen – (nu reeds voor de 100ste keer : ik citeer “A- dit mag nooit meer gebeuren , B -We willen een nul tolerantie , C – de criminelen zullen zwaar bestraft worden , D- we zullen hiervoor middelen vrijmaken – Eigenlijk is dit het Vivaldi lijfliedje –
    Weet je wie bestraft wordt , de brave burger die hier 1km per uur te rap rijdt , of een boerke laat of scheetje lost , die wordt bestraft (kassa kassa boetes)
    Zou ik bij deze uitleg nu een Racist zijn of aan Populisme doen – allee groetjes tot in de gevangenis he

Plaats een reactie

Delen