Ngo's leggen Italiaanse wet naast zich neer: "We zullen de regels niet respecteren"

MSF Canada

Uncategorized

Ngo’s leggen Italiaanse wet naast zich neer en zullen migranten blijven oppikken: “We zullen de regels niet respecteren”

Carl Deconinck

De Italiaanse regering heeft deze week een nieuwe wet aangenomen die de reddingen op de Middellandse Zee moet reguleren. De bedoeling is om mensensmokkelaars en illegale migratie niet te belonen. Maar ngo’s die zich inspannen om migranten over te zetten gaan daar niet mee akkoord. Ze vinden de wet te restrictief en zeggen zich enkel te zullen houden aan het internationaal recht.

Verschillende ngo’s zijn actief in het Middellands Zeegebied, waar ze migranten die de plas oversteken voor de Noord-Afrikaanse kust oppikken en dan richting Europa brengen. De ngo’s die de overzet van migranten op de Middellandse Zee regelen komen in opstand tegen het Italiaanse regeringsdecreet en leggen een nieuwe Italiaanse wet naast zich neer. De Duitse ngo Sea Eye wil zelfs dat de Duitse regering ingrijpt. Artsen zonder Grenzen kondigde meteen de herstart van hun eigen schip aan en verklaarde enkel internationale verdragen te zullen volgen. Emergency, wiens schip onder Panamese vlag vaart, weigert de asielaanvragen van de geredde migranten in ontvangst te nemen. Dat is iets dat door de bevoegde autoriteiten moet worden uitgevoerd, en niet door het personeel van humanitaire schepen, vinden ze.

Belemmering

De Geo Barents, een ander ngo-schip uit Duitsland, zal op 31 december vertrekken om meer migranten over te brengen. Het hoofd van die missie, Juan Matias Gil zei hierover: “De strategie van de regering is erop gericht de zoek- en reddingsactiviteiten van de ngo’s te belemmeren. Het redden van mensenlevens is onze plicht en een verplichting die in alle internationale verdragen en wetten is vastgelegd. Daarom zullen we dat blijven doen”.

Naast de ngo’s reageerde ook Tonio Dell’Olio, priester en voormalig nationaal coördinator van Pax Christi. “In het land dat het trieste record heeft van de machtigste maffia’s ter wereld, criminaliseert het veiligheidsdecreet degenen die wanhopige mensen te hulp komen die op de vlucht zijn voor maffia’s, oorlogen en honger”. In 2022 kwamen er meer dan 100.000 mensen Italië illegaal binnen. Ngo’s brachten langs de Middellandse Zee meer dan 11.000 migranten over.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/frontex-reddingsboten-van-ngos-trekken-migranten-aan/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

13 gedachten over “Ngo’s leggen Italiaanse wet naast zich neer en zullen migranten blijven oppikken: “We zullen de regels niet respecteren””

  1. Het beleid van Mw. Meloni haar regering draagt de goedkeuring wag van een meerderheid van de bewoners van de getroffen regio’s en lijkt dus doorgevoerd te worden, in weerwil van de EU en de internationale wetgeving in de scheepvaart. Zaal zal zijn de NGO’s daarvan te overtuigen door een “wie niet wil horen, zal het voelen” beleid dat die NGO’s op korte termijn duur te staan kan komen. Natuurlijk gaat de EU het EHRM proberen optrommelen om de aangekondigde maatregelen te laten annuleren. Eens zien wie aan het kortste eind gaat trekken.

  2. Merkwaardig dat de meeste van deze Ngo Schepen uit Duitsland komen! Duitsland,het land van Mutti,die verantwoordelijk is voor de grootste asiel crisis allertijden! Duitsland,de heimat van de onverkozen Ursula!? Duitsland,het walhalla van de fascistoïde Grünen en waar adepten van de SED( Oost-Duitse Marxistische/Communistische partij) nu Die Linke in verschillende deelstaten en steden mee de plak zwaaien! Toppunt is dat deze Ngo Schepen subsidies van de EU krijgen! Ik hoop dat Italië niet zwicht en het compas mag worden voor andere landen! De ondergang door moslim omvolking van onze Europese waarden en normen moet worden gestopt! Het fabeltje dat economische migratie de Europese economie doet groeien en ten goede komt moet worden ontkracht! Deze schepen moeten worden verschroot en de bemanningen veroordeeld vanwege illegale mensensmokkel! Frontex is een pleister op een houten been daar ze een gatenkaas beveiligen! Van het corruptie schandaal horen we in onze leugen pers en op VRT/VTM ook niets meer? De gierputten walmen veel harder dan hetgeen aan het licht kwam!?

  3. Hugo,kelderen eenmaal,in de wateren,.Duitsland is nog altijd niet genezen van WO II of wil via migratie en steun van die landen opnieuw de macht in Euopa overnemen,Erdogan kan Duitsland steunen om de machtigste te worden,dit is een andere kijk.

  4. Ze hebben die subsidies eigenlijk niet nodig. Van de mensensmokkelaars krijgen ze ongeveer 1,000 Euro per ‘,geredde’ illegaal. Geen wonder dat ze die lucratieve bezigheid nooit zullen staken! Het is de levenslijn van die NGO’s die gestaft worden door potentiële werkloze alternatieven met tattoo en piercings, zoals we ze kennen! En Artsen zonder Grenzen heb ik vroeger al bezig gezien in ZO Azië. Daar heb ik reeds lang mijn gedacht over….

Plaats een reactie

Delen