Waar staat minister Verlinden met staatshervorming? "Het proces gaat te traag"

Annelies Verlinden. Photo News

Uncategorized

Noël Slangen: “Enige dat voor Open Vld nog soelaas kan bieden, is kartel met cd&v”

Anton Schelfaut

Volgens voormalig Open Vld’er Noël Slangen kan alleen een kartel met cd&v de geplaagde liberalen nog redden. Hij geeft zelf echter aan dat een dergelijke constructie onrealistisch is.

Open Vld en cd&v zitten in de hoek waar de klappen vallen. Eind december doken beide partijen in de Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM NIEUWS, RTL en Le Soir onder de symbolische grens van 10 procent. Het enige dat volgens Noël Slangen, voormalig spindoctor en communicatieadviseur bij Open Vld, nog soelaas kan bieden, is een kartel tussen de liberalen en de christendemocraten.

Bestuurspartijen

Slangen wijst erop dat beide partijen van besturen hun handelsmerk hebben gemaakt. “Maar vandaag kunnen ze daarop niet meer kapitaliseren en daaruit vertrouwen tanken, zoals bijvoorbeeld cd&v dat vroeger kon”, schetst hij. Daarvoor zouden beide partijen te klein zijn geworden. “Een bestuurspartij die zich niet onmiddellijk uitspreekt kan succesvol zijn, maar daarvoor moet je groot zijn. Dat kan niet als je heel klein bent. Door samen te werken zouden ze terug groter zijn. Ze verschillen vandaag minder van elkaar dan ze zelf willen toegeven.”

“Op het ogenblik dat je volledig vastzit, wat zowel voor cd&v als Open Vld het geval is, moet je ‘out of the box’ durven te denken. Dan zijn er geen eenvoudige oplossingen meer”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “Noël Slangen: “Enige dat voor Open Vld nog soelaas kan bieden, is kartel met cd&v””

  1. cvp met hilde deelt geld uit,de vld heeft de slechtste begroting,de sosjes willen alles veranderen maar het is dankzij die drie partijen dat we staan waar we vandaag staan.Connertje vergeet dat de twee socilaistische onderwijs minister die boel om zeep geholpen hebben samen met crevits,boeve en verdyck.Ik hoor connertje niet mekkeren over het te kort bij de politie,de verplegers,personeel op de werkvloer.Dankzij de NVA boomt onze economie en is er werkvolk te weinig en te kort,nu nog de migranten aan het Vlaams en aan het werk krijgen.We moeten voor de as NVA-VB gaan,zonder groen en de connertjes die alleen maar natte pruimen klaar laten komen van jonge deernen

  2. Tegenwoordig zit Conner Rousseau zowat elke dag in een (amusement en/of duiding) programma op VRT of VTM, ondanks dat hij pas de derde grootste Vlaamse en de vijfde grootste nationale partij vertegenwoordigd. Van manipulatie en populisme gesproken.

  3. Ik verwed er een volle bak Duvel op dat er na de verkiezingen van 2024 NIKS, hoegenaamd NIKS gaat veranderen. Voor welke partij je ook stemt, ze gaan gewoon door. Zelfs al haalt N-vA + VB een dikke meerderheid, zelfs al duikt oVLD en CD&V onder de 5%, zelfs dan verandert er niks. Wedden voor een bak Duvel ?

Plaats een reactie

Delen