Gemengde gevoelens nadat kernkabinet Engie-deal goedkeurt

Engie en de federale regering bekrachtigden de deal over de verlenging van 2 kerncentrales. Photonews

Uncategorized

Opperbevelhebber dreigt voor “gevolgen” als Europa Iraanse Revolutionaire Garde aan terreurlijst toevoegt

Wannes Neukermans

Het Europees Parlement heeft gevraagd om de Iraanse Revolutionaire Garde op de Europese lijst van terroristische organisaties te zetten, maar dat is volgens opperbevelhebber Salami geen goed idee. “Als de Europeanen een vergissing begaan, zullen ze de gevolgen onder ogen moeten zien”, dreigt hij.

De Iraanse Revolutionaire Garde onderdrukt de Iraanse manifestanten en leverde in het verleden ook drones aan Rusland. Het was ook die militaire eenheid – volledig los van het Iraanse leger – die Mahsa Amini arresteerde.

Hossein Salami

De IRG steunt terreurorganisaties zoals Hamas en Hezbollah en voert zelfs aanslagen uit op Europees grondgebied. Zo was Assadollah Assadi, die in België in de gevangenis zit omdat hij een aanslag beraamde op een bijeenkomst van Iraanse oppositieleden in Parijs, opgeleid door de Iraanse Revolutionaire Garde. Reden genoeg dus om de IRG op de lijst van terroristische organisaties te zetten, oordeelde het Europees Parlement.

Nu waarschuwt opperbevelhebber Hossein Salami voor de gevolgen. “Als de Europeanen een vergissing begaan, zullen ze de gevolgen onder ogen moeten zien”, verklaart hij. Maar ook de Europese beleidsverantwoordelijken waarschuwen dat het toevoegen van IRG op de terreurlijst de onderhandelingen over het nucleaire akkoord met Iran volledig kunnen stopzetten.

https://redactie.palnws.be/2023/01/europees-parlement-zet-iraanse-revolutionaire-garde-op-terreurlijst/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Opperbevelhebber dreigt voor “gevolgen” als Europa Iraanse Revolutionaire Garde aan terreurlijst toevoegt”

  1. Salami heeft recentelijk de strategie van de Iraanse regering fel duidelijk gemaakt met de vermelding: “Onze strategie is om Israël uit te wissen van de wereldwijde politieke kaart en het lijkt erop dat, gezien het kwaad dat Israël aan het doen is, we dichter bij dat punt komen.” De onderhandelingen over een nucleair akkoord hadden reeds lang stopgezet moeten worden met een land dat onbetrouwbaar is en een bedreiging vormt voor de vernietiging van Israël en blijvende chantage voor een deel van de beschaafde wereld.

Plaats een reactie

Delen