Taal Aktie Komitee (TAK) overplakt achttalige aankondiging CAW Gent: "Nederlands als voertaal, ook voor bijstand"

De overplakte aankondiging. Foto: TAK (Facebook)

Uncategorized

Oud-president Bolsonaro veroordeelt bestorming Braziliaans parlement door aanhangers

Anton Schelfaut

Voormalig Braziliaans president Jair Bolsonaro veroordeelt de bestorming van het parlementsgebouw, het gerechtsgebouw en het presidentieel paleis in de hoofdstad Brasilia door zijn aanhangers. “Vreedzame demonstraties maken deel uit van de democratie, maar plunderingen en invasies van openbare gebouwen, vallen daar niet onder”, schrijft hij op Twitter.

Zondagavond hebben duizenden aanhangers van voormalig Braziliaans president Jair Bolsonaro het parlement, het hooggerechtshof en het presidentieel paleis bestormd. Ze deden dat uit onvrede met de verkiezingsoverwinning van de nieuwe president Lula da Silva. De ordediensten konden pas na enkele uren de gebouwen ontruimen. De politie heeft honderden demonstranten opgepakt.

Bolsonaro zelf, die momenteel in de Verenigde Staten verblijft, veroordeelt de acties van zijn aanhangers. “Vreedzame demonstraties maken deel uit van de democratie, maar plunderingen en invasies van openbare gebouwen, vallen daar niet onder”, schrijft hij op Twitter. “Gedurende mijn hele mandaat heb ik altijd de grondwet, de democratie, de transparantie en onze vrijheid gerespecteerd en verdedigd.”

Zijn partij, de Partido Liberal, nam bij monde van partijleider Valdemar Costa Neto hetzelfde standpunt in. “Vandaag is een trieste dag voor de Braziliaanse natie. (…)  Chaos is nooit een van de grondbeginselen van onze natie geweest. Wij veroordelen dit gedrag ten zeerste. De wet moet worden gehandhaafd om onze democratie te versterken”, klonk het.

(Lees verder onder de tweet.)

Beschuldigingen

Lula da Silva verwijt zijn voorganger dat hij de massa zou hebben opgestookt, maar die beschuldigingen “zonder bewijs” verwerpt Bolsonaro.

https://twitter.com/davidrkadler/status/1612152507727499265

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Oud-president Bolsonaro veroordeelt bestorming Braziliaans parlement door aanhangers”

Plaats een reactie

Delen