Sam van Rooy

PAL CAST

PAL CAST. Sam van Rooy: “Het principe dat je voor de uitstoot van CO2 moet betalen vind ik flauwekul”

Stijn Derudder

Sam van Rooy is Vlaams Parlementslid en fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad voor Vlaams Belang. Hij volgt thema’s als klimaat, leefmilieu en energie op, maar laat zich op sociale media en in het parlement vooral opmerken door tussenkomsten over inburgering, integratie en islam.

Onze journalist Wannes Neukermans interviewde Van Rooy de dag na het zoveelste geweldincident op korte tijd in Antwerpen. De 16-jarige Steven B. uit Borgerhout werd neergestoken door een groep rivaliserende ‘drillrappers’. Wat rappers? ‘Drill’ is een woord uit Engelstalige straattaal en betekent zoveel als ‘vechten’ of ‘wraak nemen’. En zo wordt onze Nederlandse taal ook alweer een beetje verrijkt. U hoort Wannes Neukermans en Sam van Rooy hieronder, via palcast.simplecast.com of via uw favoriete podcastapp.

Lees hieronder het volledige interview:

https://redactie.palnws.be/2023/01/sam-van-rooy-vlaams-parlementslid-vb-dat-onze-tegenstanders-naar-filip-dries-en-mezelf-wijzen-is-gewoon-een-bliksemafleider-om-het-niet-over-de-inhoud-te-moeten-hebben/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

5 gedachten over “PAL CAST. Sam van Rooy: “Het principe dat je voor de uitstoot van CO2 moet betalen vind ik flauwekul””

  1. Ik heb de podcast beluisterd en getracht in het interview een punt te vinden waarmee ik het oneens ben, maar ik heb dat – in een eerste lezing althans – niet gevonden. Die man vat precies alle punten van kritiek die ik in maatschappelijke discussies zou willen aanleveren om de zwakke punten bloot te leggen van zij die te gezwind de mainstream en de tijdsgeest volgen. Zeldzaam: een interview dat voelt als thuiskomen.

  2. Grappig dat je dat zei Diederik. Ik heb namelijk je comment gelezen voor ik de podcast luisterde en ik dacht dat je overdreef. Dus ik zat meer dan een uur kritisch te luisteren. De VB fractieleider Antwerpse gemeenteraad is gwn beter opgeleid, intelligenter, competenter dan de burgemeester zelf en ik heb nog nooit een politicus zó solide horen argumenteren.

Plaats een reactie

Delen