Premier van Nieuw-Zeeland kondigt in tranen haar verrassend vertrek aan: "Ik ben ook maar een mens"

Shutterstock

Uncategorized

Premier van Nieuw-Zeeland kondigt in tranen haar vertrek aan: “Ik ben ook maar een mens”

Carl Deconinck

Jacinda Ardern, de premier van Nieuw-Zeeland, heeft onverwacht haar ontslag aangekondigd. De linkse politica geeft aan dat ze “geen voldoende brandstof in de tank” meer heeft. Peilingen toonden ook aan dat haar populariteit een duik naar beneden heeft genomen. Haar legislatuur eindigt zo erg verrassend al op 7 februari.

Jacinda Ardern kondigde donderdag aan dat ze geen herverkiezing zou nastreven en volgende maand al zal aftreden als eerste minister van Nieuw-Zeeland. Ze deed dat op de jaarlijkse bijeenkomst van haar sociaaldemocratische partij. Ze zei dat ze had gehoopt de energie en de moed terug te vinden, maar is daar niet in geslaagd.

Ardern was bezig aan haar tweede ambtstermijn en zei dat ze had nagedacht over haar eigen toekomst. “Dit is de meest bevredigende vijf en een half jaar van mijn leven geweest.” Toen ze de aankondiging maakte kon ze haar tranen niet bedwingen. Nu zondag zal de partij al moeten stemmen voor een nieuwe partijleider en premier. De premier vertelde dat haar team goed geplaatst was om het land vooruit te helpen en de volgende verkiezingen te winnen.

(Lees verder onder de tweet.)

Populair bij links

Ardern scoorde goed bij links omdat ze, naast haar jonge leeftijd en geslacht, een erg progressief beleid voerde. Zo zette ze heel hard in op klimaatverandering en een minderhedenbeleid ten voordele van de Maori’s. ze zette zich ook fel af tegen racisme, zeker na de gruwelijke schietpartij in Christchurch, waarbij 51 mensen om het leven kwamen.

Omgekeerd stootte ze veel mensen tegen het hoofd met een streng lockdownbeleid. Ze zei zelfs letterlijk dat ze een tweeledige samenleving had gemaakt waarin degenen met een coronavaccin meer rechten kregen. Mensen die geen test wilden afleggen tegen het virus konden een maand opgesloten worden. Daarnaast was ze volgens de rechterzijde “te woke”. Uit de meest recente peilingen bleek dat de populariteit van zowel haar partij als haar individuele score op een historisch dieptepunt stonden.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/premier-van-nieuw-zeeland-scheldt-rivaal-uit-arrogante-lul/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

4 gedachten over “Premier van Nieuw-Zeeland kondigt in tranen haar vertrek aan: “Ik ben ook maar een mens””

  1. amerikaanse colour revolution. Ze is moeten vertrekken door een georchestreerde actie van de NED (National Endowment for Democracy, de “CIA2”) omdat ze te veel toenadering zocht met China.

  2. Waarom ze vertrekt is niet belangrijk, als ze maar weg is. Deze dictatoriale vrouw heeft zich tijdens de COVID-periode schandelijk misdragen en zou eigenlijk naar de gevangenis moeten voor haar wandaden.

Plaats een reactie

Delen