Heeft de rechterzijde het Vlaams-nationalisme gemonopoliseerd? “Andere partijen hebben hun Vlaamsgezindheid zélf losgelaten”

Gerolf Annemans. Belga

Binnenland politiek

PS wil verkeersboetes afhankelijk van loon overtreder: “Opnieuw bewijs dat Vlaanderen op vlak van verkeer beter zijn eigen weg gaat”

Wannes Neukermans

De Waalse socialisten willen de hoogte van een verkeersboete laten afhangen van het inkomen van de overtreder. Wie een hoger loon heeft, riskeert dat het normale boetebedrag verdrievoudigt. Ook bevoegd minister Gilkinet (Ecolo) is voorstander. In verschillende Europese landen, bijvoorbeeld Finland, Zweden en Duitsland, wordt een dergelijk systeem al gehanteerd. PS heeft in de Kamer ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Delen