PS'er Tarabella kreeg 120.000 euro in cash

Marc Tarabella (Shutterstock)

Uncategorized

PS’er Tarabella kreeg 120.000 euro cash van Panzeri

Wannes Neukermans

Pier Antoni Panzeri, de Italiaanse spilfiguur in Qatargate die spijtoptant werd, bekent dat hij het Belgische Europarlementslid Marc Tarabella (PS) tussen de 120.000 en 140.000 euro cash geld gaf. Dat geld zou een beloning geweest zijn voor de hulp die de PS’er geleverd heeft in dossiers gelinkt aan Qatar.

Al kort na zijn arrestatie op 10 december zou Panzeri beginnen met beschuldigingen uiten tegen Tarabella. Maar Taraballa blijft ontkennen, bij monde van zijn advocaat Maxim Töller. Nochtans is Tarabella vanaf dag één verdachte en belde de Griekse socialiste Eva Kaili Tarabella op de dag dat ze gearresteerd werd.

Onschendbaarheid

Begin deze week heeft het Europees Parlement de procedure opgestart om de parlementaire onschendbaarheid van de Luikenaar op te heffen. Hij verzet zich daar niet tegen. Volgens zijn advocaat is hij onschuldig en “wil hij zich niet verschuilen achter een juridische kunstgreep”.

Tijdens de huiszoeking bij het Europees Parlementslid in zijn woonst nabij Luik werd er geen cash geld gevonden. Verschillende leden van de socialistische fractie in het Europees Parlement worden ervan verdacht geld en cadeaus aangenomen te hebben in ruil voor hun ingrepen in dossiers, ten gunste van Qatar en Marokko.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/01/europarlementslid-tarabella-ps-verzet-zich-niet-tegen-opheffen-onschendbaarheid/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “PS’er Tarabella kreeg 120.000 euro cash van Panzeri”

  1. Corruptie en schandalen bij de PS het is van alle tijden en er wordt maar weinig aan gedaan. Vanuit de partij vallen er wel ontslagen maar dat is in afwachting van het volgende schandaal. Het eigenaardige is dat ze hiervoor door de Waalse kiezen niet afgestraft worden. Tenzij die kiezers ook hun graantje meepikken door ongestoord in hun sociale hangmat te kunnen blijven liggen.

Plaats een reactie

Delen