Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen

Vlaamse Regering zonder VB kan enkel met drie van de vier Vivaldi-partijen. Photonews

Uncategorized

Republikein Kevin McCarthy krijgt interne tegenstand te verduren tijdens voorzittersverkiezing

Simon Segers

De Republikeinse Partij ondervindt momenteel interne tegenwerking bij de verkiezing van de nieuwe ‘speaker’ (voorzitter, red.) van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Na hun overwinning van de recente Midterms zijn de conservatieven belast met een selectie uit eigen rangen, maar een minderheid aan dissidenten blokkeert nu een stemming die doorgaans een formaliteit is.

Topkandidaat Kevin McCarthy raakte na zes stemrondes niet aan de benodigde meerderheid. Aanhoudende tegenwerking door ongeveer tien procent van de stemgerechtigde Republikeinen voorkomt voorlopig een meerderheid, ondanks de steunbetuiging van prominente figuren zoals voormalig president Trump. De kandidaat-voorzitter leverde een belangrijke bijdrage aan de nipte Republikeinse overwinning van de tussentijdse verkiezingen afgelopen november. Tegenstanders van McCarthy stellen zich vragen bij de onderhandelingscapaciteiten van de politicus betreffende kwesties als overheidsuitgaven van de regering-Biden.

Blamage voor Trump

Voorlopig heerst veel twijfel of McCarthy in de komende stemmenronde deze avond wel het minimum aantal Republikeinen achter zich zal kunnen scharen. Hiervoor dienen 218 van de 222 conservatieve, zetelende leden van het Huis hun goedkeuring te geven. Indien de partij niet slaagt om hun kandidaat te beëdigen, kunnen zij mogelijk naar de Democraten trekken om hulp in te schakelen. Volgens Reuters zijn de proteststemmen evenzeer bedoeld als blamage naar oud-president Trump, die door sommigen deels verantwoordelijk wordt gehouden voor de magere Republikeinse overwinning afgelopen Midterms.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/zelensky-op-weg-naar-washington-samenwerking-met-vs-versterken/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen