Tijdgeest: een heldere geest in onze beroerde tijd

Rik Torfs. Photo News

Cultuuroorlog

Rik Torfs krijgt Prijs voor de Vrijheid: “Hij blijft in tijden van woke zonder schaamte opkomen voor onze westerse waarden”

Anton Schelfaut

Rik Torfs, kerkjurist en voormalig rector van de Katholieke Universiteit Leuven (KUL), mag op 18 maart de jaarlijkse Prijs voor de Vrijheid in ontvangst nemen. Denktank Libera! kent de prijs toe aan Torfs omdat hij “in tijden van woke onvervaard, zonder schaamte of reservaties, blijft opkomen voor onze westerse waarden”.

Volgens Libera! is Torfs erin geslaagd om in elke van de functies die hij in zijn carrière heeft bekleed zijn stempel te drukken op de samenleving. “Met deze erkenning wil Libera! bovenal een publiek intellectueel eren die als opiniemaker in de bres staat voor de vrijheid van meningsuiting en het tegensprekelijke, open en hoffelijke debat, ook op en via de sociale media”, zegt Libera!-voorzitter Vincent De Roeck.

“Rik Torfs verdient de Prijs voor de Vrijheid omdat hij in tijden van woke onvervaard, zonder schaamte of reservaties, blijft opkomen voor onze westerse waarden, die klassiek-liberaal en conservatief van oorsprong zijn, en die tot nog niet zo lang geleden door de overgrote meerderheid in Vlaanderen als normaal en verworven beschouwd werden”, aldus nog De Roeck.

De uitreiking van de Prijs voor de Vrijheid vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 maart 2023 in hotel Corsendonk Hooge Heyde te Kasterlee. Auteur Luckas Vander Taelen zal de lofrede uitspreken. Volgende week verschijnt met het boek ‘Tijdsgeest: een perspectief op Mens en Tijd’ (uitgeverij Ertsberg) Torfs’ nieuwste pennenvrucht.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

9 gedachten over “Rik Torfs krijgt Prijs voor de Vrijheid: “Hij blijft in tijden van woke zonder schaamte opkomen voor onze westerse waarden””

  1. Respect voor Rik Torfs, hij is inderdaad nooit gezwicht voor de Woke-waanzin, in tegenstelling tot de meesten in de academische wereld die hun zelfrespect ingeruild hebben voor opportunisme.

  2. Beste redacteur, (van PALnws of van Liberia ?) Wat voor rare bewoordingen gebruikt U nu in dit artikel ! Professor Torfs zou de schaamte ontbreken, om z’n eigen westerse ideologie te verwoorden of te verdedigen. Is dát nu juist niet de normaalste zaak ? Als journalist vanuit die woke-waanzien uw berichten brengen, dát is pas ‘woke’.

  3. De PoCo-Rector van de UAntwerpen beweerde zelf zonder blikken of blozen dat de “universiteit te wit” zou wezen, waarmee hij blijkbaar bedoelde “te blank” of “niet bruin genoeg” . Politiek-correcten zouden eens hun hand op een wit blad papier kunnen leggen opdat ze de visu eens het verschil tussen “wit” en “blank” zouden kunnen constateren, objectief-correct zonder enigerlei politiek-correcte vooroordelen die de perceptie zouden kunnen vertroebelen.

Plaats een reactie

Delen