Treinbegeleider bedreigd met mes door drie jongeren

Station Gent-Sint-Pieters (Shutterstock)

Uncategorized

Treinbegeleider bedreigd met mes door drie jongeren

Wannes Neukermans

Dinsdagochtend is een treinbegeleider met een mes bedreigd door drie jongeren op het station Gent-Sint-Pieters. Hij had twee minderjarigen en een meerderjarige betrapt op zwartrijden, maar toen hij hen daarop aansprak bedreigden ze hem. De politie kon het drietal iets later oppakken.

Drie personen bedreigden dinsdag rond 04u45 een treinbegeleider op de trein van Brugge naar Genk. Ze hadden geen ticket betaald. “Toen de begeleider hen daarop aansprak, werd hij met een mes bedreigd”, vertelt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman aan HLN.

Klacht

Er was nog een tweede treinbegeleider aanwezig, maar de drie jongeren richtten hun dreigementen vooral om de man die hen als eerste controleerde. “We hebben beide medewerkers laten vervangen na de feiten”, aldus Temmerman. Het slachtoffer van de bedreigingen zal nog klacht indienen en ook de NMBS stelt zich burgerlijke partij.

De verdachten vluchtten weg maar werden met dank aan de camerabeelden een half uur later opgepakt. “De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen onderzoekt de zaak. De jongeren werden gearresteerd en worden in de loop van dinsdag verhoord.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/01/interview-brusselse-brandweerman-en-ambulancier/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

9 gedachten over “Treinbegeleider bedreigd met mes door drie jongeren”

  1. Een meerderjarige samen met twee minderjarige luitenanten om 04hr45 op een trein van Brugge naar Genk!? Die minderjarigen zullen zeker niet op weg naar school zijn geweest! De meerderjarige met grote waarschijnlijkheid ook niet naar zijn werk!? Dat ze betrapt werden zal volgens ene Bert Bultinck en schrijvelaar bij Knack liggen aan het racisme dat in het DNA van de (blanke) treinbegeleiders zit!?

  2. Sinds het systematisch misbruik van de term ‘jongeren’ heeft het begrip een andere invulling gekregen. In die mate dat het al lang automatisch wordt geassocieerd met jonge allochtonen.

  3. Ha zo door drie …….”jongeren”(ge weet wel !) zeker ? Gewoon een politiek-correcte paravent rond daders plaatsen en zeker nooit een kat “een kat” noemen, is wel heel politiek-correct !

Plaats een reactie

Delen