De Wever concretiseert cordon rond communisten

Bart De Wever en Raoul Hedebouw. Photonews

Uncategorized

“Vijf voor twaalf voor Franstalig België”: Bouchez wil structurele hervormingen om budgettaire toestand te verbeteren

Wannes Neukermans

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez kondigde op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij de campagne voor de verkiezingen van 2024 al aan. “2024 wordt in 2023 gespeeld en gewonnen”, klonk het. Voorts wees Bouchez op de grote uitdagingen in Franstalig België; vooral op begrotingsvlak.

“Dit jaar moeten we de toekomst van de Franstaligen voorbereiden”, vertelde Bouchez op de nieuwjaarsreceptie in Marcinelle, bij Charleroi. Maar in de grote uitdagingen worden ze niet geholpen, maar eerder geblokkeerd door hun coalitiepartners in Wallonië. “We worden geconfronteerd met een blok dat onze ideeën niet deelt”, verwees de MR-voorzitter naar de coalitiepartners PS en Ecolo.

Budgettaire toestand in Franstalig België

“De budgettaire toestand in het Franstalig landsgedeelte zet ons in een ingewikkelde uitgangspositie voor de regeringsonderhandelingen. Die kan pas met structurele hervormingen opgelost worden, op het vlak van werk, infrastructuur en politieke structuren. Het is vijf voor twaalf voor Franstalig België”, is Bouchez duidelijk.

Bouchez roept op tot een “totale mobilisatie” van zijn partijsoldaten. “Als die (hervormingen) er niet voor 2024 komen, hebben we geen andere keuze dan ze op te leggen. Je kan niet van België houden, zonder te werken aan de duurzame heropstanding van onze gewesten.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/waarom-belgicist-bouchez-open-vld-kan-ondergraven/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

7 gedachten over ““Vijf voor twaalf voor Franstalig België”: Bouchez wil structurele hervormingen om budgettaire toestand te verbeteren”

  1. Bouchez wil misschien wel, maar Walen en Brusselaars zijn nu eenmaal de hangmatcultuur gewend en daarom kiezen ze massaal voor de PS. Die staat voor cliëntelisme en werd reeds meerdere malen genoemd bij corruptie maar dat deert hun kiezers niet.

  2. Bij deze tekent hij zijn doodvonnis , als hij dit wil uitvoeren , het zit nu eenmaal in het DNA van de Walen om liever lui dan moe te zijn – gewoon maar de werkloosheidscijfers,, ocmw cijfers en ziekenkas cijfers opvragen, hoeveel % er daar meer van profiteren dan in Vlaanderen en dit dan reeds generaties lang

Plaats een reactie

Delen