Vlaams Belang wil A-, E- en P-kentekenplaten afschaffen: "Niet meer van deze tijd"

Tom Van Grieken. Photo News

Uncategorized

Vlaams Belang wil bijkomende kentekenplaten afschaffen: “Niet meer van deze tijd”

Anton Schelfaut

Volgens Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zijn de bijkomende kentekenplaten “Hof”, “A”, “E” en “P” voor hoogwaardigheidsbekleders niet meer van deze tijd. Daarom heeft zijn partij in de Kamer een wetsvoorstel ingediend om ze af te schaffen. “Ze hebben geen enkel nut, leiden enkel tot nodeloze profileringsdrang en vergroten de kloof met de burger”, klinkt het.

Naast onder meer de gewone, de tijdelijke voor verblijf of export, de diplomatieke en de commerciële kentekenplaten, bestaan ook de zogenaamde ‘bijkomende kentekenplanten’ “A”, “E” en “P”. Die worden gebruikt door regerings- en parlementsleden en andere hoogwaardigheidsbekleders zoals ministers van Staat, vertegenwoordigers van de Hoge Magistratuur en provinciegouverneurs. Ze worden enkel uitgereikt voor voertuigen die al zijn ingeschreven en een gewone of een “CD”-kentekenplaat dragen.

Vlaams Belang heeft een wetsvoorstel ingediend om het Koninklijk Besluit van 20 juli 2001 betreffende de inschrijving van voertuigen aan te passen. Op die manier wil de partij de bijkomende kentekenplaten afschaffen. Voorzitter Tom Van Grieken, de hoofdindiener van het wetsvoorstel, ziet het nut van die kentekenplaten niet in. “Ze leiden enkel tot nodeloze profileringsdrang en vergroten de kloof met de burger”, hekelt hij. “Iedereen is nochtans gelijk voor de wet.”

Roterend systeem

N-VA-Kamerlid Michael Freilich kwam gisteren in het nieuws met een roterend systeem waarmee hij op hetzelfde moment zowel een speciale als een reguliere kentekenplaat op zijn wagen kan monteren, maar dat is volgens Van Grieken verboden. “Het Koninklijk Besluit stelt duidelijk dat ‘de tenaamgestelde van een dubbele inschrijving kiest welke van beide kentekenplaten hij op zijn voertuig bevestigt'”, weet hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Vlaams Belang wil bijkomende kentekenplaten afschaffen: “Niet meer van deze tijd””

  1. Makkelijk toch hoe deze nva’er de trajectcontroles ontloopt, tijdens het traject de plaat effe draaien en nooit een boete betalen. Typisch hoe alweer de vetbetaalden zich boven de wet wanen Tevens moeten de blauwe zwaailichten en sirenes afgeschaft worden en enkel dienen voor noodgevallen. Ze wanen zich echt boven de mensheid die politiekers.

Plaats een reactie

Delen