Els Ampe start nieuwe politieke beweging ‘Voor U’: “Mikken op 7 procent van de stemmen”

Els Ampe. Photonews

Uncategorized

Vlaamse economie veel sneller genezen van coronapandemie dan Waalse

Wannes Neukermans

In Vlaanderen is de economische activiteit al naar een hoger niveau opgeklommen dan voor de start van de coronapandemie in 2019. In Wallonië gaat de economie net verder achteruit, blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. De economische groei bedroeg in Vlaanderen 6,2 procent, in Brussel 5,7 procent en in Wallonië 4,4 procent.

Met die cijfers doet Vlaanderen het al 1,5 procent beter dan in 2019. Maar in Brussel bleef de economische bedrijvigheid stabiel, terwijl Wallonië zelfs een krimp van 1,5 procent kende.

Terwijl de handel die door de lockdowns zwaar getroffen werd na de crisis heropleefde, daalde vooral waarde van de farma-industrie in Wallonië. De Nationale Bank meldt dat die daling het gevolg was van de inzinking van de verkoop van een vaccin aan het buitenland bij één van de grote producenten in die bedrijfstak, zonder dat de kosten voor dat bedrijf daalden. Het gaat vermoedelijk over de Engelse farmareus GSK, die in Waver vaccins produceert.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/01/consument-kan-economie-niet-blijven-stutten/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Vlaamse economie veel sneller genezen van coronapandemie dan Waalse”

  1. De economie heeft niet geleden onder de coronapandemie maar wel onder de waanzinnige maatregelen. Maatregelen die geen enkel positief effect hadden. Hoe de medische klasse zich zo heeft kunnen laten leiden door een economist is waarschijnlijk voor iedereen een raadsel…

Plaats een reactie

Delen