Vlaamse ministers rijden "33 keer rond de aarde" in 3 jaar tijd

Bart Claes

Uncategorized

Vlaamse ministers rijden “33 keer rond de aarde” in 3 jaar tijd

Anton Schelfaut

De ministers van de Vlaamse regering hebben sinds 2020 met hun dienstwagens 1.325.379 kilometer afgelegd. Dat is het equivalent van 33 keer rond de aarde rijden. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Bart Claes (Vlaams Belang) opvroeg bij minister-president Jan Jambon (N-VA). 

De Vlaamse regering legde de voorbije drie jaar in totaal 1.325.370 kilometer af met haar dienstwagens. Minister van Leefmilieu Zuhal Demir (N-VA) spant de kroon met 308.840 kilometer op de teller. Dat is bijna een kwart van het totale aantal kilometers dat de regering aflegde. In 2022 legde Demir 121.127 kilometer af met de wagen.

Vlaams Parlementslid Bart Claes (Vlaams Belang) vindt het opvallend dat slechts twee ministers, Benjamin Dalle (cd&v) en Bart Somers (Open Vld), volledig elektrisch rijden. “De Vlaamse regering, met minister van Mobiliteit Lydia Peeters op kop, wil nochtans dat alle nieuwe auto’s vanaf 2029 elektrisch zijn”, merkt hij fijntjes op. “Maar het overgrote deel van de ministers is zelf blijkbaar niet bereid zich te laten rondrijden in een elektrische wagen.”

“Hypocriete houding”

Claes vindt het niet onlogisch is dat de ministers zich voornamelijk met de wagen verplaatsen, maar verwijt hen wel een “hypocriete houding”. “Deze regering pest automobilisten aan de lopende band, maar weigert om zelf het ‘goede voorbeeld’ te geven”, besluit hij. “De gewone Vlaming moet uit de wagen geduwd worden, maar de ministers kunnen zich naar hartenlust laten rondrijden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Vlaamse ministers rijden “33 keer rond de aarde” in 3 jaar tijd”

Plaats een reactie

Delen