Is vertrek Van Langenhove zoenoffer richting N-VA? Van Grieken: "Ik zal nooit toegeven aan chantage van politieke tegenstanders"

Tom Van Grieken. Photo News

Uncategorized

Is vertrek Van Langenhove zoenoffer richting N-VA? Van Grieken: “Ik zal nooit toegeven aan chantage van politieke tegenstanders”

Anton Schelfaut

Het vertrek van Dries Van Langenhove als Kamerlid is geen strategie om een samenwerking met N-VA in 2024 mogelijk te maken. Voorzitter Tom Van Grieken benadrukt in De Zevende Dag dat hij nooit zal toegeven aan de chantage van politieke tegenstanders.

Dries Van Langenhove kondigde zaterdag aan dat hij stopt als volksvertegenwoordiger om zich te focussen op zijn activisme en zijn mediakanaal. “Ik heb mij altijd al meer activist gevoeld dan politicus. Ik zat wel in het parlement, maar ik ben nooit van het parlement geweest”, zei hij op een persconferentie.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken betreurt het vertrek van Van Langenhove, maar benadrukt dat ze zich “schouder aan schouder” zullen blijven inzetten voor hun gezamenlijke nationalistische strijd. Op de vraag of het vertrek van Van Langenhove een strategie is om een samenwerking met N-VA in 2024 mogelijk te maken, antwoordt Van Grieken dat hij nooit zal toegeven aan de chantage van politieke tegenstanders. “En al zeker niet van tegenstanders die verkiezing na verkiezing verliezen en peiling na peiling achteruitgaan”, benadrukt hij. “Mijn partij is nog steeds één hecht Vlaams blok.”

(Lees verder onder het artikel.)

https://redactie.palnws.be/2023/02/dries-van-langenhove-ik-stap-uit-het-parlement/

Grote kuis

N-VA-voorzitter Bart De Wever stelde een grote kuis bij Vlaams Belang in december nog als voorwaarde voor een eventuele samenwerking tussen beide partijen. Hij verwees toen naar Van Langenhove als een van de figuren waarmee hij niet in zee wil gaan. Ook de namen van Sam van Rooy en Filip Dewinter werden in die context al vaak genoemd, maar ook hen wil Van Grieken niet laten vallen als N-VA dat vraagt. “Het zit niet in ons DNA om mensen te laten vallen. Onze vijanden zitten buiten onze partij. Wij steunen elkaar”, besluit hij.

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) is alleszins niet onder de indruk van het vertrek van Van Langenhove, integendeel. “Moet ik nu applaudisseren omdat een complotdenker uit het parlement stapt en zijn propagandamachine buiten het parlement voortzet?”, vraagt Demir zich hardop af in de studio van VTM Nieuws. Voor haar blijft een samenwerking met Vlaams Belang uitgesloten. “Tom Van Grieken moet alle extremisten aan de deur zetten”, zegt ze.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

10 gedachten over “Is vertrek Van Langenhove zoenoffer richting N-VA? Van Grieken: “Ik zal nooit toegeven aan chantage van politieke tegenstanders””

  1. Alvast één bewijs dat Dries geen zakkenvuller is zoals bart de wever die 4 vetbetaalde jobkes cumuleert en ook eentje in het parlement waar die juist niets doet zoals goedele liekens. nva moet eerst eens hun stal uitkuisen alvorens te liegen over het Vlaams Belang. Hendrik Vuye en Veerle Wouters verlaten nva,
    Siegfried Bracke krijgt elk jaar 18.000€ van Telenet,
    schandaal exit JM Dedecker,
    Kim Geybels drugstrafiek,
    Melikan Kuçam visumfraude,
    Haaltert Veerle Baeyens machtsmisbruik,
    Zoersel Verstreken afluisterpraktijken en corruptie Rik Schenck diefstal koper, Hamme Chris Thierens sexschandaal
    Pol Vandendriessche en Walter Capiau ook sexschandaal
    Sint Truiden Jelle Engelbosch corruptie,
    Kris Van Dyck Dessel uitkeringsfraude voor een prostitué,
    Koen Kennis Antwerpen ontelbare mandaten,
    Bart Lambrechts Limburg 45 mandaten,
    bart de wever 4 vetbetaalde jobkes
    Luc De Keuleneer 16 mandaten

  2. Het feit dat De Wever vindt dat, onder anderen, Sam van Rooy, via een “grote kuis”, uit het VB moet worden gezet, bewijst dat De Wever álles én íedereen, door het slijk wil sleuren én elimineren om, als totalitaire despoot van de NVA, binnen het Belgische kader, zijn cinema van leugens, bedrog, machtswellust en ego-tripperij te kunnen blijven opvoeren. Dit tot aan zijn Belgisch pensioen. Het foorwijf Demir is, via haar statement, zo stom geweest om de anti- Vlaamse attitude van haar broodheer te bevestigen. Als er ergens, in een, eventueel voordeel van Vlaanderen, een “grote kuis” moet gebeuren, is het wel in de NVA. Te beginnen met De Wever een Vlaamse stamp onder zijn Belgische kloten te geven. Hij is, ondertussen, ongeveer verworden tot het ergste wat Vlaanderen kon overkomen. Het enige, wat in zijn voordeel pleit, is dat hij niet wil eindigen als Patrice Lumumba, die ook tegen de kar van de Coburgs reed. De Fluppe lacht in zijn vuistje: De Wever voert, met brio, de Koninklijke Opdracht uit, nl.: de vorming van een Vlaams Front saboteren. Een intellectueel en politiek tegenstander als Sam van Rooy zo door het slijk sleuren, bewijst dat De Wever een politiek crapuul in feestverpakking is. Het vergroot alleen maar mijn afkeer voor de politiek. En, neen, ik ben geen familie, vriend of kennis van de De van Rooys. Ik ben een Vlaming die, ooit, gestemd heeft voor de NVA, en, het NOOIT meer zal doen ! Laag, lager, laagst en dan: De Wever en zijn acolieten.

  3. Ik denk evenmin dat dit een knieval van TVG voor BDW is, zeker nu VB door het gedrag van de traditionele partijen zowel op federaal als op Vlaams vak, dus zeker inclusief NVA, % per % toegeworpen krijgt en NVA hopeloos terug de Vlaamse kaart kiest om aan de neerwaartse trend te ontsnappen. Het is overduidelijk dat het Vlaanderen waar we vandaag mee geconfronteerd worden, niet het soort Vlaanderen is waar de Vlaming voor kiest, een gecamoufleerd klassiek scenario van extra belastingen en regelneverij weliswaar onder de dirigentie van NVA. Waarin Demir het complot denken van Vanlangenhove ziet is mij evenmin duidelijk, zijn analyses waren duidelijk en misschien te ongenuanceerd om in de politiek te verkondigen maar bij de gewone mensen wel heel herkenbaar overkomen, tot het afrukken van bikinitopjes van 13j meisjes in zwembaden door (ingevoerde) “jongeren”. TVG en VB moeten hun lijn blijven behouden, enkel als ze toegelaten worden, wat in een echte democratie normaal zou zijn, tot regeringsdeelname kan de soep niet zo heet gedronken worden als ze werd opgediend. Ik heb BDW bezig gezien bij De Vadder, die het voor één keer niet echt aandurfde een (zogezegd) rechts politicus moeilijke vragen te stellen, en nog steeds gaat hij ervan uit dat 1 op 3 Vlamingen absoluut niet mogen deelnemen aan het beleid. Daags na zwarte zondag in 1991 werd door, in memoriam, Leo Delcroix geopperd dat als zoveel mensen Vlaams Blok stemden, men misschien toch maar eens naar de redenen moest kijken waarom dat zo was. Meer dan 30j gaat BDW nog steeds deze vraag uit de weg en blijft hij nu al 33% van zijn “eigen Vlamingen” uitsluiten omdat ze “verkeerd stemmen”. Leo Delcroix werd subito presto terug gefloten, bij de Vlamingen broedt het nog verder.

  4. Niet toegeven aan de politieke chantage van je politieke tegenstanders, is één ding. Niet toegeven aan de chantage/ subtiele, maar reële bedreigingen van het Belgisch Koningshuis, kan je je leven kosten. Je ka het niet meer vragen aan wijlen Patrice Lumumba (voor wie ik geen sympathie heb) en, De Wever heeft het begrepen. Zie: 180° ommekeer.

  5. Alles maakt zich klaar voor 2024. NVA zal de aanval op federaal inzetten, wetende dat ze niet de grootste zal zijn en zonder VB niet kan winnen. Ondertussen vormt VB zich om van activistische naar beleidspartij. Vlaanderen wordt door België politiek, financieel en cultureel uitgebuit en als wingewest gebruikt. NVA en VB moeten elkaar vinden om onze mensen van hun tweederangsburgerschap te verlossen. Het is hun plicht.

  6. Joris De Vriendt uit Scherpenheuvel volgt hem op. Joris is een heel trouwe partijsoldaat, hij leest enkel Vlaams Belang partijpropaganda. Hij heeft geen eigen ideeën, hij wijkt nooit af van de partijlijn. Annemans en Van Grieken kunnen met Joris De Vriendt op hun twee oren slapen: Joris leest nooit Russische of Chinese nieuwsbronnen. Joris is een échte partijsoldaat.

  7. “Dries zou een complotdenker zijn” volgens Zuhal Demir, die doet alsof er net geen PoCo-complot zou zijn.
    Men moet echt naïef of van politiek-correct gedegenereerde slecht wil zijn om objectief-correct constateerbare
    feiten “negationistisch” te gaan ontkennen.Wat PoCo-journaille van het door het PoCo-Regime gesubsidieerde Pers ons dagdagelijks probeert vruchteloos op de mouw te spelden is het beste bewijs, dat te vinden is door tussen de regels van het PoCo-narratief te lezen.

Plaats een reactie

Delen