Vooruit voelt gevolgen ‘zattemansklap’ in nieuwe peiling

Conner Rousseau. Photonews

Uncategorized

Kiezen tussen vrijheid en organen: opmerkelijk wetsvoorstel in Massachusetts

Wannes Neukermans

In de Amerikaanse staat Massachusetts hebben Democratische parlementsleden een wetsvoorstel ingediend dat ervoor moet zorgen dat gevangenen voor vervroegde vrijlating in aanmerking komen als ze hun organen en beenmerg willen afstaan.

De Democratische volksvertegenwoordigers Carlos Gonzalez en Judith Garcia dienden ‘The Bone Marrow and Organ Donation Program’ in en zou een strafvermindering tussen de 60 dagen en 1 jaar voorzien voor criminelen die hun organen willen afstaan. Maar al snel kwamen er ethische vragen: is het wel verantwoord om mensen hun vrijheid letterlijk te laten afkopen met hun lichaam?

In Massachusetts zitten meer dan 6.000 mensen in gevangenissen en eigenlijk komt het erop neer dat zij zouden kunnen kiezen wat ze het belangrijkste vinden: hun vrijheid, of hun organen en beenmerg.

De kans dat het wetsvoorstel erdoor komt is zeker bestaande, aangezien Massachusetts sinds januari 2023 geleid wordt door de Democrate Maura Healey. Zij werd eind 2022 verkozen tot gouverneur van de staat.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/01/von-der-leyen-probeert-europese-industrielen-in-europa-te-houden-na-huwelijksaanzoeken-uit-vs/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “Kiezen tussen vrijheid en organen: opmerkelijk wetsvoorstel in Massachusetts”

  1. Massachusetts, USA. Is dat niet het land dat wereldwijd geldt als het lichtend voorbeeld ? Het land dat hier bij ons de woke cultuur uitzaait ? en de LGTB hype, de massaimmigratie, de klimaatgekte, … dat komt toch allemaal uit dat lichtend voorbeeld land ?

Plaats een reactie

Delen