Uncategorized

Meer dan duizend doden bij aardbeving in Turkije en Syrië

Wannes Neukermans

Het zuidoosten van Turkije is vannacht door een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter getroffen. Er is sprake van ruim 1.500 dodelijke slachtoffers en meer dan 6.000 gewonden in Turkije en Syrië.

Het epicentrum van de aardbeving lag bij de Turkse stad Gaziantep (2 miljoen inwoners). De schade is enorm en er is sprake van duizenden doden en gewonden in die regio en in het noorden van Syrië.

Voorlopig zijn er meer dan 1.500 dodelijke slachtoffers geteld: 560 in Syrië, 150 in Syrisch rebellengebied en zeker 900 in Turkije. In Turkije en Syrië samen zijn er ook meer dan 6.300 gewonden geteld.

Er is nog geen info beschikbaar over mogelijke Belgische slachtoffers, maar de FOD Buitenlandse Zaken meldde wel dat er momenteel zo’n 200 Belgen in de getroffen regio zijn geregistreerd. Acht Belgen hebben aangegeven momenteel in de regio op reis te zijn.

Bekijk hieronder beelden van de aardbeving en van de reddingswerken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Meer dan duizend doden bij aardbeving in Turkije en Syrië”

  1. Ik stel me bij zulke rampen altijd de vraag hoe de diepgelovigen hiermee omgaan? Volgens hen is God toch oppermachtig en heeft hij/zij/X macht over alles en iedereen, toch? 🤔

Plaats een reactie

Delen