INTERVIEW. Ellen Samyn (VB) over het einde van Nagorno-Karabach: “Voor het Westen heeft Artsakh economisch gezien geen waarde”

Ellen Samyn. Belga

Uncategorized

Pascal Smet (Vooruit): “Veel EU-medewerkers gebruiken drugs”

Simon Segers

Pascal Smet (Vooruit), Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw, heeft achter gesloten deuren gezegd dat veel EU-medewerkers drugs gebruiken. Hij maakte veel boze reacties los bij Eurocraten.

De uitspraak viel eind januari tijdens een vergadering over een mogelijke relocatie van de EU-organen naar het noorden van Brussel. Vakbonden die het EU-personeel vertegenwoordigen zijn niet enthousiast over het idee, met als voornaamste argument de hoge graad van criminaliteit en druggebruik in dat deel van de hoofdstad. Smet beweerde toen dat druggebruik gangbaar is bij het EU-personeel en vindt de bezwaren daarom hypocriet. “In Schuman worden evenzeer drugs gedeald, maar waarschijnlijk gaat het om een iets wittere substantie dan in het noorden van Brussel”, aldus de staatssecretaris.

Waardigheid en reputatie

Diezelfde EU-vakbonden stelden een gezamenlijke brief op waarin ze de “onaanvaardbare” uitspraken van Smet aanklagen. “Ik kan niet vatten wat hij moet gedacht hebben toen hij die uitspraak deed, noch waarom hij in de vergadering niet werd verhinderd de waardigheid en de reputatie van de instituten aan te vallen”, aldus een van de vakbondsvoorzitters. “Meneer Smet dient zijn onacceptabele uitspraak terug te nemen.”

De staatssecretaris reageerde dat zijn uitspraken spottend bedoeld waren in de context van de vergadering. “Ik zei alleen dat er andere plaatsen zijn waar drugsgebruikers aanwezig zijn, waaronder het Schumanplein,” zei hij. “We zijn één stad … Er zijn geen wijken voor Brusselaars en andere voor EU-personeel.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

10 gedachten over “Pascal Smet (Vooruit): “Veel EU-medewerkers gebruiken drugs””

  1. Mar dat wisten wij allang dat dit hypocrietenclubje aan de drugs zit en dealt, wat heeft de rode sos tarabella en zijn vriendin te vertellen over de 600.000€ cash, het zijn gewoonweg dealers. En elke maand komen alle prostituees vanuit heel Europa naar Brussel. Eén verzachtende omstandigheid, deze mensen hebben zo een drukke job met de hele dag hun geld te tellen dat maar steeds word elke maand,

  2. Mar dat wisten wij allang dat dit hypocrietenclubje aan de drugs zit en dealt, wat heeft de rode sos tarabella en zijn vriendin te vertellen over de 600.000€ cash, het zijn gewoonweg dealers. En elke maand komen alle prostituees vanuit heel Europa naar Brussel. Eén verzachtende omstandigheid, deze mensen hebben zo een drukke job met de hele dag hun geld te tellen dat maar steeds word elke maand, AFSCHAFFEN DIE EU HANDEL.

  3. Er waren veel EU ministers alsook niet Eu ministers verontwaardigd , over zijn uitspraken , en onze Elite minister(Smet) zei , dat dit maar voor de grap was Welnee Mr Smet dit is GEEN grap ,wat u daar zegt is pure realiteit ,
    jullie sponseren zo mee de Drugs maffia o.a. die in Antwerpen , waar onlangs nog een meisje van 9 j is vermoord door diezelfde drugsmaffia , die jullie sponseren

  4. Ze “verdienen”(sic) geld genoeg om van dergelijke masochistische luxe te kunnen blijven snoepen. Betaal maar belastingen voor van alles en nog wat zodat ze dat zich kunnen blijven permitteren.

Plaats een reactie

Delen