Poetin beschuldigt Westen formeel van deelname aan oorlog in Oekraïne

Vladimir Poetin. Shutterstock

Uncategorized

Poetin beschuldigt Westen formeel van deelname aan oorlog in Oekraïne

Wannes Neukermans

Russisch president Vladimir Poetin beschuldigt het Westen formeel van deelname aan de oorlog in Oekraïne. Volgens Poetin hebben de westerse landen slechts één doel, namelijk “de voormalige Sovjet-Unie en haar belangrijkste onderdeel, de Russische Federatie, vernietigen”.

Op zondag beschuldigde Poetin de NAVO ervan betrokken te zijn bij het conflict in Oekraïne door wapens te leveren aan de Oekraïense strijdkrachten. “Ze sturen tientallen miljarden dollars aan wapens naar Oekraïne. Dit is echt deelname”, zei Poetin in een interview met Rossiya-1. “Dit betekent dat ze, zij het indirect, deelnemen aan de misdaden van het regime in Kiev”, aldus de Russische president. Poetin beweerde ook dat de westerse landen slechts één doel hebben: “de voormalige Sovjet-Unie en haar belangrijkste onderdeel, de Russische Federatie, vernietigen.”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky beloofde zondag opnieuw dat zijn land de Krim zal terugwinnen, het schiereiland dat in maart 2014 door Moskou werd geannexeerd. Deze verklaring zorgde voor bezorgdheid over een escalatie van het conflict. “Negentien jaar geleden begon de Russische agressie op de Krim. Door de Krim terug te winnen, zullen we vrede herstellen. Het is ons land en ons volk, onze geschiedenis”, liet Zelensky optekenen op Telegram.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/volgens-gelekt-document-wil-poetin-tegen-2030-wit-rusland-inlijven/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

13 gedachten over “Poetin beschuldigt Westen formeel van deelname aan oorlog in Oekraïne”

  1. maart 2022: de rode lijn is overschreden, mei 2022: de rode lijn is overschreden, juni 2022: de rode lijn is overschreden, augustus 2022: de rode lijn is overschreden, oktober 2022: de rode lijn is overschreden, december 2022: de rode lijn is overschreden, januari 2023: de rode lijn is overschreden, februari 2023: de rode lijn is overschreden

  2. Je moet inderdaad ziende blind zijn om niet te begrijpen dat dit een oorlog is van de Navo tegen Rusland. Een oorlog uitgelokt door de Amerikanen waar onze Europese “leiders” ons in meesleuren en waar we als Europeaan een zeer hoge prijs voor zullen betalen. Vreemd dat Palnws in zijn berichtgeving over Oekraïne op dezelfde lijn zit als Biden en de Democraten en figuren als Ursula Von der Leyen. Misschien toch eens luisteren naar wat de briljante journalist Tucker Carlson van het rechtse Fox News te vertellen heeft over de oorlog in Oekraïne en de mogelijke geopolitieke implicaties op wereldniveau. https://www.youtube.com/watch?v=O7I5mrWipls&t=194s&ab_channel=FoxNews

  3. Die foto … Wannes Neukermans is klaar om voor de propagandadienst te gaan werken. Het wordt ons weer met de paplepel ingeduwd. USA = goed, Rusland = slecht. De PAL NWS lezers weten wel beter.

  4. Je kan niet ontkennen dat het westen deelneemt aan de oorlog. Hadden zij al die wapenleveringen niet gedaan dan was Oekraïne nu al van Rusland en kon Poetin aan Polen en Moldavië beginnen. Maar het is Poetin die de doos van Pandora geopend heeft door Oekraïne binnen te vallen dus moet hij nu ook de gevolgen daarvan dragen!

  5. Ik kan Poetin geen ongelijk geven. Het ‘Westen’, verenigd in de NAVO, kiest zonder blikken of blozen de kant van het meest corrupte regime van Europa. Zelenski verbiedt de ganse oppositie, sluit alle mediakanalen die hier kritiek op hebben en vult zijn bankrekening met belastinggeld. Bovendien zet hij de politiek van zijn voorganger – begonnen in 2014 – voort en blijft de Russischtalige burgerbevolking van Donetsk en Lugansk met oorlogswapens beschieten. Het Westen kijkt toe en zwijgt.
    Wanneer de Russen tussenkomen in deze genocide zijn ze plots de agressors. Waar was het Westen in 2014? Zogezegd aan het bemiddelen in de Minsk-akkoorden, maar in werkelijkheid aan het meewerken aan de genocide van de Russischtalige gebieden. Had ‘men’ (wij dus) toen Oekraïne de les gespeld en verboden om nog langer burgers te beschieten, dan was het allemaal zo ver niet gekomen. En voor wie nu op de man wil spelen en ‘Poetinvriend’ wil roepen: laat je maar een lekker gaan en kijk nog wat naar de oude media. Die hebben nl. altijd gelijk (en de vaccins zijn veilig en effectief)…

  6. Wes-Europa en de USA hebben decennia lang tijdens de vorige eeuw, Oekraïne, de Baltische staten en Oost-Europa cadeau gedaan aan de invloedsfeer van de Sovjet-Unie. Anno 2021 ondernemen ze plotseling perfide manoeuvers met het oog kernwapens te plaatsen in de voortuinen van Rusland. De tweede versie van de koude oorlog is geboren. Hoever willen de haviken van de NAVO gaan? Zijn onze EU en Nationale leiders bereid om de Russen uit te dagen tot een kernoorlog? Ik vrees van wel indien men het recht op zelfverdediging van de Russen blijft bedreigen. Soevereiniteit? Waar is de Belgische soevereiniteit gekoppeld aan neutraliteit, die we verloren op 10 mei 1940, terechtgekomen? Juist, de geallieerden hebben daar tabula rasa van gemaakt tijdens WO2. De gelegenheid maakt de dief. Exit Belgische soevereiniteit en input NAVO lidmaatschap op grond van een vermeende Sovjetdreiging tegen West-Europa. Koning Leopold III zag de bui al hangen en heeft vruchteloos gepoogd om de Belgische soevereiniteit/neutraliteit te recupereren. Zijn pogingen maakten hem persona non grata (zie ballingschap in Zwitserland) bij de Britse en Amerikaanse imperialisten en het kostte hem finaal zijn troon. Leopold III was geen collaborateur maar een Belgisch patriot pur sang…van een vervlogen tijdperk. Sommigen verwijten hem een poging tot dialoog met Hitler. Op datzelfde ogenblik waren Chamberlain en Halifax, leden van Churchill’s Warcabinet, de woordvoerders van een politieke stroming in GB die pleitten voor vredesonderhandelingen met Hitler in juni/juli 1940. Zo uitzonderlijk was de démarche van Leopold III dus ook weer niet. Om niet te spreken om de toenmalige vriendschaps- en economische banden tussen Hitler en Stalin. Item waaraan de Marxisten niet graag herinnerd worden: communisten die de oorlogsvoering van de nazis logistiek ondersteunen (1939-1941). Il faut le faire (sic).

  7. Inderdaad, die foto doet mij denken aan het soort foto’s dat het laatste nieuws van Dries Van Langenhove post. Foto’s waaruit moet blijken wat voor een slechterik Dries wel is. Van het laatste nieuws verwacht ik niet beter, van Palnws echter, had ik andere verwachtingen..

  8. Voor wie al jaren onder een steen leeft: het Rusland van Poetin is een maffieuze en corrupte diktatuur die moordt, plundert en verkracht op grote schaal, denk naast Oekraïne ook maar aan Syrië Tchechenië of Georgië. Hoe kan iemand die nog een beetje gezond is in zijn hoofd dit niet zien?

Plaats een reactie

Delen