Bijkomende wetgeving om relschoppers uit manifestaties te weren komt er niet na druk van vakbonden en PVDA

Raoul Hedebouw (uiterst links) en Peter Mertens (rechts) op een PVDA-manifestatie. Photonews

Cultuuroorlog

Producent van vleesalternatieven houdt ‘begrafenis voor spek’ in Londen

Simon Segers

De Britse producent van vleesvervangers THIS heeft bij wijze van promotie voor hun nieuwe ‘ontbijtspek’ een symbolische begrafenis van (echt) spek gehouden in centrum Londen.

THIS prijst zichzelf vleesvervangers op de markt te brengen die voor lage CO2-uitstoot zorgen en niet de veelvoorkomende tekorten aan voedingsstoffen hebben van een veganistisch dieet. Het bedrijf verkoopt onder meer ‘realistische’ hamburgers, worsten, kipfilet en nu ook ontbijtspek. “Veganistisch spek zag er nog nooit zo uit”, omschrijft THIS het product dat volgens hen “de consument over het algemeen kan wijsmaken dat hij echt varken aan het eten is”.

Ed Sheeran en Vincent Van Gogh

“Van alle mensen begrijpen wij bij THIS echt de wijdverspreide vreugde die varkensspek onze natie heeft gebracht”, verklaarde een woordvoerder. “Met dat in het achterhoofd was er geen andere optie dan de historische heerschappij van spek te vieren met een publieke staatsbegrafenis. Rust in vrede en bedankt.” Het is niet voor het eerst dat THIS opvallende reclamecampagnes gebruikt. Zo lieten ze in 2020 een dubbelganger van zanger Ed Sheeran veganistische kippennuggets verkopen. Afgelopen november hing het bedrijf ook een vals schilderij op in het Van Gogh Museum in Amsterdam.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

5 gedachten over “Producent van vleesalternatieven houdt ‘begrafenis voor spek’ in Londen”

  1. nuggets van veganistische kippen, spek van veganistische varkens… Wat een kolder en hoeveel bewerkingen moeten die groenten en eiwitten ondergaan om er zo uit te zien en te smaken? Dat kost geen energie zeker?

Plaats een reactie

Delen