Taal Aktie Komitee (TAK) overplakt achttalige aankondiging CAW Gent: "Nederlands als voertaal, ook voor bijstand"

De overplakte aankondiging. Foto: TAK (Facebook)

Uncategorized

Taal Aktie Komitee (TAK) overplakt achttalige aankondiging CAW Gent: “Nederlands als voertaal, ook voor bijstand”

Anton Schelfaut

Het Taal Aktie Komitee (TAK) heeft opnieuw van zich laten horen, deze keer met een plakactie aan het CAW-Huis in Gent. Daarmee wilden de taktivisten hun ongenoegen uiten over een aankondiging die in niet minder dan acht verschillende talen was opgesteld.

Ook het Taal Aktie Komitee (TAK) is niet blind voor het waardevolle werk dat het CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk) verricht, maar een aankondiging in acht verschillende talen was voor het Komitee toch een brug te ver. Daarom overplakten taktivisten de bewuste mededeling met niet mis te verstane boodschappen als “Geen gezwans, Nederlands!”, “Nederlands, pracht van een taal!” en “Onverfranst! Onverduitst! Engels evenmin!”.

“Het is fantastisch dat we in Vlaanderen bij dergelijke instanties terecht kunnen voor hulp bij problemen, bijstand in geval van kopzorgen en antwoorden op vragen inzake ons persoonlijk welzijn”, klinkt het in een Facebookbericht van TAK. “Goed willen doen, siert eenieder. Overdaad schaadt evenwel, ook wanneer het op dienstverlening aankomt. In Gent doet men dit bijvoorbeeld in niet minder dan 8 verschillende talen. Alleen Chinees ontbrak nog.”

(Lees verder onder de tweet.)

Voertaal

Met de plakactie wilden de leden van TAK duidelijk maken dat ook hulpbehoevende personen in staat moeten zijn om in het Nederlands een beroep te doen op de sociale dienstverlening. Het Komitee vraagt aan de politiek om hierop toe te zien. “De taal is gans het volk en vormt in de eerste plaats de sleutel naar volwaardige deelname aan de samenleving. (…) In Vlaanderen dient het Nederlands de voertaal te zijn, ook voor bijstand van alle aard.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Taal Aktie Komitee (TAK) overplakt achttalige aankondiging CAW Gent: “Nederlands als voertaal, ook voor bijstand””

  1. Als je mensen op die manier involgt zul je het probleem van de onkunde van het Nederlands in de scholen nooit onder controle krijgen . Als openbare instellingen zelf het gebruik van thuistalen gaat faciliteren ga je nieuwkomers nooit inspireren om een inspanning te doen ten einde de officiële taal van de regio aan te leren en dat is Nederlands punt aan de lijn! Dit is toch de logica zelve..

  2. Beste CAW-ambtenaar, als een mensensmokkelaar dat distribueert dan is elke ontradingscampagne teniet gedaan.

    U moet worden veroordeeld voor staatsondermijning. U belaagt de staat.
    … en best emigreren.

    U, beste CAW-ambtenaar, hebt hoogstens recht op bed, bad en brood.

  3. beste vrienden,de overheid zit zonder geld,ze zal een bijdrage vragen aan die nieuwkomers,hun koningen en corrupte presidenten hebben geld genoeg,zelensky-corrupte nr 1 heeft er verstand van,wij zijn de slaven van ons sociaal vreemdelingen beleid,wanneer zal dit stoppen

Plaats een reactie

Delen