Demir vraagt federale regering om mee in cassatie te gaan tegen Klimaatzaak

Demir zegt zich te verzetten tegen "opgelegde de-industrialisering". Photonews

Uncategorized

Torenspits Notre-Dame tegen eind dit jaar in ere hersteld

Simon Segers

Tegen december zou de vernietigde neogotische spits van de Notre-Dame kathedraal in Parijs moeten afgewerkt zijn. De volledige heropening voor het publiek zal naar alle waarschijnlijkheid niet op tijd plaatsvinden voor de start van de Olympische Spelen in Frankrijk in de zomer van 2024.

De brand vernietigde de 19e-eeuwse vieringtoren en een groot deel van het middeleeuwse dakgebinte van het kerkbouwwerk. President Macron uitte kort na het drama de wens om binnen een tijdsperiode van vijf jaar een volledige restauratie te realiseren en dat lijkt nu binnen de verwachtingen te vallen. “De site maakt goed vooruitgang”, vertelde een woordvoerder aan France 24.

Hoewel de bezoekers van de Olympische Spelen naar alle waarschijnlijkheid niet zullen kunnen genieten van een volledig toegankelijke kathedraal, zal de spits opnieuw in ere hersteld zijn. De originele toren, ontworpen door architect Eugène Viollet-Le-Duc was volledig vernield, maar werd volledig nagemaakt met identieke materialen. Ondertussen is ook alle vuur- en rookschade aan het interieur hersteld.

Eind 2021 ontstond controverse toen bekend raakte dat het historische gebouw een afwijkende invulling zal krijgen. Volgens de plannen gaat het om een soort ‘belevingsmuseum’ met moderne kunst waar bezoekers een ‘pad van ontdekking’ kunnen volgen.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2021/11/architecten-over-renovatieplannen-notre-dame-kathedraal-wordt-een-woke-disneyland/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Torenspits Notre-Dame tegen eind dit jaar in ere hersteld”

Plaats een reactie

Delen