Vlaamse onderwijskwaliteit gaat snel achteruit

Ben Weyts. Photonews

Uncategorized

Vlaams Belang Jongeren voeren actie bij Brussels kraakpand: “Symbool voor failliet asielpolitiek”

Simon Segers

De jongerenafdeling van Vlaams Belang (VBJ) heeft vrijdagavond een actie gehouden nabij een kraakpand in de Paleizenstraat in Schaarbeek. Met de slogan ‘Onmenselijkheid moe? Grenzen toe.’ klagen zij het federale asielbeleid en de leefomstandigheden in het gebouw aan.

In het voormalige overheidsgebouw verblijven momenteel naar schatting 900 à 1.000 asielzoekers, daklozen en illegale migranten in povere omstandigheden. Hier vinden regelmatig gewelddadige incidenten plaats en omwille van de gebrekkige hygiëne is er verder sprake van verschillende gevallen van schurft, difterie en zelfs tuberculose. “Dit kraakpand staat symbool voor het failliet van de asielpolitiek in dit land”, zei Vlaams Parlementslid en VBJ-voorzitter Filip Brusselmans. “Mensen leven er in hun eigen uitwerpselen, er vonden al verscheidene vecht- en steekpartijen plaats in het gebouw en er werd zelfs al brand gesticht. Desondanks durft de federale regering het niet aan om dit kraakpand te ontruimen.”

Vrees voor fysieke integriteit

De actievoerders projecteerden de slogan ‘Onmenselijkheid moe? Grenzen toe.’ op de gevel van het pand, terwijl ze een spandoek met dezelfde woorden omhooghielden. Medewerkers van Fedasil en van NGO’s betreden het gebouw ondertussen niet meer uit vrees voor hun fysieke integriteit. “Door voortdurend te pleiten voor open grenzen en illegalen te beschermen, oogsten deze NGO’s nu wat ze jarenlang hebben gezaaid”, aldus Brusselmans. “Namelijk derdewereldtoestanden en criminaliteit. Er is echter maar één optie en dat is de grenzen radicaal dichtdoen. Zoniet blijft de onmenselijkheid van dit kraakpand gewoon verder duren.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Vlaams Belang Jongeren voeren actie bij Brussels kraakpand: “Symbool voor failliet asielpolitiek””

  1. Maar illegaal verblijf is toch “illegaal” waarom treden de ter zake bevoegde diensten dan. toch niet op ter sanctionering ? Als iemand van onze eigen nationaliteit de Wet overtreedt en daarbij gevat wordt, wordt hij/zij dan toch wel gesanctioneerd ! Waarom buitenlanders die onze Wet overtreden dan niet ? Uit politiek-correct gedegenereerde , discriminatoire xenofilie blijkt dit toch door de enge politiek-correcte beugel te kunnen ! “Vreemd volk eerst, eigen Volk kan verrekken” luidt immers het xenofiel, autochtonofoob-discriminatoir , nestbevuilend PoCo adagium !

Plaats een reactie

Delen