Uw Mening: Democratie komt in gevaar door religieus extremisme

Pro-hoofddoekenprotest in Brussel

Uncategorized

Veertiger uit Lommel wilde aanslag plegen op Miss België-verkiezing: “Ik wil een bloedbad aanrichten”

Wannes Neukermans

Vlakbij Plopsaland De Panne is zaterdagavond een gewapende man uit Lommel opgepakt, die waarschijnlijk een aanslag wilde plegen op de Miss België-verkiezing die in Plopsaland doorging. De veertiger Peter C. werd samen met een Nederlandse vrouw opgepakt.

Zaterdagmiddag onderschepte een Limburgse politiezone een bericht waarin Peter C. ermee dreigde een aanslag te plegen. Hij was in een gehuurde Tesla naar De Panne gereden, waar hij zwaarbewapend opgepakt werd op de parking aan het Proximus Theater. De politie slaagde erin hem te onderscheppen via verkeerscontroles en camera’s.

Huiszoeking

In de woning van Peter C. werden tijdens een huiszoeking vier wapens gevonden. Hij heeft een vergunning voor vijf vuurwapens. C. is niet bekend bij de veiligheidsdiensten en zijn motief is onduidelijk. Sommige media berichten over problemen met zijn ex-vriendin en over mentale problemen.

“Ik wil een bloedbad aanrichten. Dat is mijn doel.” Dat waren de letterlijke woorden die Peter C. in een e-mail aan zijn ex-vrouw schreef. Op basis van die informatie ging de politie aan de slag en kon hij uiteindelijk opgepakt worden. Hij werd samen met een Nederlandse vrouw gearresteerd en was in het bezit van twee vuurwapens en een kogelwerend vest.

Peter C. werd zaterdagavond en -nacht al vijf uren lang verhoord. Volgens HLN was hij rustig en vriendelijk en zou hij verteld hebben dat hij de bedoeling had een aanslag te plegen. “Mijn bedoeling was om eerst vuilnisbakken in de zaal in brand te steken”, zou hij verklaard hebben. “Daardoor zou er chaos zijn ontstaan en kon ik mijn plan verder uitwerken. Dan zou ik op zoek zijn gegaan naar explosieven in de zaal.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Veertiger uit Lommel wilde aanslag plegen op Miss België-verkiezing: “Ik wil een bloedbad aanrichten””

  1. ik wist niet dat we al in een zwart-mulat land geconverteerd waren,wij behoren toch tot een blanke cultuur,wat niet wil zeggen dat mulatjes geen knappe vrouwtjes zijn,maar we zijn blank,zuiver blank,Arisch om het niet te noemen

Plaats een reactie

Delen