Vrouwelijke volksvertegenwoordigers RN krijgen bericht dat hun kind in ziekenhuis ligt in poging om hen weg te lokken van stemming

Marine Le Pen (Shutterstock)

Uncategorized

Vrouwelijke volksvertegenwoordigers RN krijgen bericht dat hun kind in ziekenhuis ligt in poging om hen weg te lokken van stemming

Wannes Neukermans

Voormalig Rassemblement National-voorzitter Marine Le Pen meldde maandagavond in de Franse Nationale Assemblee dat vier of vijf vrouwelijke volksvertegenwoordigers van haar partij valse berichten hadden gekregen dat één van hun kinderen in het ziekenhuis lag. Volgens Le Pen ging het om een poging om de volksvertegenwoordigers uit het parlement te lokken tijdens een motie die RN indiende over de pensioenhervorming.

“Ik wil een serieus feit aanklagen. Vier of vijf van onze vrouwelijke volksvertegenwoordigers hebben zonet een bericht ontvangen dat één van hun kinderen in het ziekenhuis ligt”, aldus Le Pen. “Het gaat hier over een poging om te voorkomen dat zij kunnen meestemmen over deze motie.” De motie in kwestie moest beslissen over een referendum over de pensioenhervorming. RN is tegen de geplande hervorming van de pensioenen en wil hierover een volksraadpleging organiseren.  “Dat mensen zoiets durven proberen, is lamentabel”, reageerde een furieuze Le Pen. Sinds eind 2022 is Le Pen geen voorzitter meer, maar leidt ze de parlementaire fractie van Rassemblement National.

(Lees verder onder de tweet.)

Eén van de RN-volksvertegenwoordigers, Anais Sabatini, had het parlement al in allerijl verlaten om richting het ziekenhuis te vertrekken, totdat ze zich bij de partij realiseerden dat meerdere vrouwen het bericht hadden gekregen. “Een walgelijk manoevre”, noemde Le Pen het.

Om te kijken welke procedures er gevolgd moeten worden, heeft de voorzitter van de Nationale Assemblee aan Le Pen gevraagd om kopieën van de ontvangen berichten door te sturen. Ook vanuit andere fracties kregen de RN-vrouwen steun.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/jordan-bardella-volgt-marine-le-pen-op-als-voorzitter-van-rassemblement-national/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Vrouwelijke volksvertegenwoordigers RN krijgen bericht dat hun kind in ziekenhuis ligt in poging om hen weg te lokken van stemming”

Plaats een reactie

Delen