Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

15-jarige die dakwerker doodstak in Amsterdam vrijgesproken: “Mes dragen mag niet, het gebruiken wel”

Simon Segers

Diana van den Elzen, moeder van een 29-jarige man die vorig jaar werd doodgestoken in Amsterdam Nieuw-West, maakt zich zorgen om het signaal dat de rechtbank zendt door de minderjarige dader vrij te spreken. “Dit is een vrijbrief voor jongeren om met een mes op zak te lopen”, sprak ze.

De 29-jarige Casper Verheijen kreeg in januari vorig jaar ruzie met enkele minderjarigen nadat zijn hem hasj vroegen toen hij een coffeeshop verliet. Toen hij weigerde volgde een woordenwisseling, waarna de jongeren hem uiteindelijk te lijf gingen. Een van hen haalde een mes boven en trof Verheijen driemaal, waarvan een fatale steek in het hart. “De collega’s van Casper hebben twee van de drie jongens, onder wie de steker, even verderop bij de Hema aangehouden en overgedragen aan de politie. Die jongens hadden geen schrammetje, geen blauwe plek, niks. Terwijl mijn zoon op dat moment op straat lag dood te gaan”, sprak de moeder van het slachtoffer, in De Telegraaf.

“Verdachte had geen alternatief”

Eerder deze week velde de rechtbank van Amsterdam een oordeel over de zaak. De ondertussen 16-jarige dader heeft gehandeld uit noodweer, omdat Verheijen boven hem zou gehangen hebben terwijl zijn collega trappen uitdeelde aan dader. Uit het vonnis: “Dat het kwalijk is dat verdachte een mes bij zich droeg, maakt niet dat gebruik daarvan in alle omstandigheden onrechtmatig is. Dat dient per geval beoordeeld te worden, zo ook in deze zaak. Kijkend naar de omstandigheden waaronder verdachte het gebruikte, komt de rechtbank tot de conclusie dat voor verdachte geen alternatief bestond om een minder zwaar middel te gebruiken. Op een andere manier los proberen te komen en roepen om hulp bleek onvoldoende om het heftige geweld jegens hem af te wenden.”

Hoger beroep?

Mevrouw van den Elzen gelooft dat de rechters met het vonnis een verkeerd signaal zenden. “Dit is een vrijbrief voor jongeren om met een mes op zak te lopen. Het mag niet – dat wordt ook door de rechtbank gezegd – maar als iemand het gebruikt, zien wij dus in deze kwestie dat diegene ermee weg komt. Natuurlijk moet je rekening houden met de minderjarigheid van verdachten, maar het is wel een volwassen daad die is verricht. Jongeren krijgen nu het signaal dat zij inderdaad beter af zijn met een mes op zak.” De moeder hoopt dat het Openbaar Ministerie in hoger beroep zal gaan. Vermoedelijk zal daar volgende week een besluit over vallen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

12 gedachten over “15-jarige die dakwerker doodstak in Amsterdam vrijgesproken: “Mes dragen mag niet, het gebruiken wel””

  1. Allochtonen zijn slachtoffers, autochtonen zijn de verdrukkers, zeker als je een man bent.
    Aldus het verdorven gedachtengoed van links.
    Het Westen stapt bewust de afgrond in.

  2. Terug een schande, die man is dood door “jongeren”, ze moeten maar niet stelen van mensen die buiten komen van de shop. Men mag zich toch wel verdedigen zeker?
    Typisch links, het slachtoffer (helaas overleden) is terug misdadiger, terwijl die ‘jongeren’ maar mogen loslopen, schandalig, gerecht is corrupt.
    Leve de vrijheid, leve rechts !!!!!!!!!

  3. De Nederlandse rechters worden stilaan de kampioenen van kromrecht. V en de balk 8n eigen oogerbaasd me niet want ze zijn nu eenmaal goed met het vingertje en de balk in eigenoog.

  4. Een ‘witte’ die de kracht heeft om zich te verdedigen tegen een misnoegd iemand die,volgens de politieke gedachtengang,voor zijn pensioen zou moeten zorgen wordt neergestoken.Ook een manier om de vergrijzing te controleren.

  5. Zeer goed gezegd, wanneer zullen bepaalde landgenoten eens beseffen dat alles wat links is, want het zijn deze die dergelijke individuen binnen laten om voor ons pensioen te zorgen (de grootste larie die er ooit verkondigd geweest is) dat echte B elgen hierdoor hun cultuur, hun vrije meningsuiting, en nu ook nog, in dit geval, hun leven verliezen. Niet vergeten bij de volgende verkiezingen hieraan te denken, en voor de partij stemmen die werkelijk het verschil zal maken, de trado-partijen zijn allen zo rood geworden als de hel.

  6. “Jongeren” ? Ge weet gij het dan al wel zeker dat dit eufemisme misbruikt wordt om toch maar vruchteloos te pogen PoCo-wegcensureren uit welk bevolkingssegment de als “jongeren” onhandig gecamoufleerden zouden afkomstig kunnen zijn. PoCo-journaille schijnt niet te vatten dat wij door vaak “tussen de lijnen te lezen”, WEL vernemen waarover het echt gaat !

Plaats een reactie

Delen