Aantal zedenfeiten gepleegd door asielzoekers en illegalen zit in stijgende lijn

Tomas Roggeman. Photo News

Uncategorized

Asielzoekers en illegalen plegen steeds meer zedenfeiten

Anton Schelfaut

Het aantal zedenfeiten dat wordt gepleegd door asielzoekers en illegalen zit in stijgende lijn. Dat blijkt uit cijfers die N-VA-Kamerlid Tomas Roggeman opvroeg bij bevoegd staatssecretaris Nicole de Moor (cd&v). Hij pleit ervoor om ordeverstoorders en geweldplegers sneller hun verblijfsrecht te ontnemen.

Vorig jaar stelde de politie 165 zedenfeiten vast die werden gepleegd door asielzoekers en illegalen. Dat is een stijging ten opzichte van 2021 en 2020: toen ging het om respectievelijk 139 en 129 vaststellingen.

Structurele aanpak

Voor N-VA-Kamerlid Tomas Roggeman tonen de cijfers die hij opvroeg bij staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) aan dat een “structurele aanpak” nodig is. “Wie onze gastvrijheid misbruikt door zich letterlijk te vergrijpen aan onze inwoners, moet stante pede de deur gewezen worden”, oordeelt hij. “Wachten op een tweede veroordeling, brengt alleen meer pijn en schade voort.”

Roggeman wil dezelfde procedure ook hanteren voor personen die in een asielprocedure zitten. Wanneer een persoon een aanvraag tot het verkrijgen van de vluchtelingenstatus indient en feiten tegen de openbare orde pleegt, kan het Commissatiaat-Generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS) de vluchtelingenstatus of toekenning van subsidiaire bescherming weigeren, schetst hij.

Lees ook:
https://redactie.palnws.be/2023/03/was-verkrachting-van-franstalige-studente-21-vermijdbaar-de-moor-had-ivoriaanse-verdachte-sneller-kunnen-uitwijzen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “Asielzoekers en illegalen plegen steeds meer zedenfeiten”

  1. Wat betreft autochtonen, allochtonen, asieleisers, illegalen of wie dan ook, de regel zou moeten zijn: “Mijnheer kan zich seksueel niet gedragen ? Mijnheer zijn ballen gaan er af ! “. Simpel, goedkoop, efficiënt én ontradend. ’t Zou, natuurlijk, ook broodroof zijn van een aantal nutteloze beroepen, zoals een bepaald type advocaten, sociale werkers, psychologen, therapeuten enz. Misschien ook toepassen op illegalen: Vrijwillig, onmiddellijk terugkeren of, ook vrijwillig, hier blijven. In dat laatste geval, sturen we dan je ballen naar je thuisland. Gegarandeerd dat repatriëringen een stuk vlotter zullen gaan. Kan natuurlijk niet. Crapuul moet beschermd worden en mag wat opstelletjes schrijven over respect voor vrouwen. Indien één van mijn dochters of kleindochters seksueel zouden worden mishandeld, en, gezien de wereldvreemdheid en poco-woko mentaliteit van het Gerecht, neem ik het recht in eigen handen, met een roestig, bot mes.

  2. een tijdje geleden verklaarde sammy medhi dat hij een agnost is.Een agnost is iemand die Jezus Christus niet erkend ,het openbaar verklaart en nu voorzitter is van de christelijke,afgeleid van Christus, partij.Best dat de oudjes die hij nu in het vizier heeft na het debâcle in het stikstofdossier en de creches,slecht horend en ziend zijn,ik wil nog niet zeggen minder slim,want de meesten kennen het woord agnost niet.Anderzijds moet hij de moslims knuffelen en hier houden,ons nicolleken zal geen enkele neger of moslim uit het land krijgen,onze agnost zal daar nauwlettend op toezien, anders weeral een kiezer minder.

  3. Die zogenaamde asielzoekers komen vaak uit landen waar een vrouw als minderwaardig wordt beschouwd en amper rechten heeft. Wat wil je dan ? Opvang in de regio kan zulke zaken voorkomen, maar linkse partijen willen er niet van weten. Europese vluchtelingenverdragen waren aanvankelijk bedoeld voor crisissen binnen Europa, dat komt ervan als deze verdragen anders geïnterpreteerd worden.

Plaats een reactie

Delen