Tine Hermans, initiatiefneemster van BoerBurgerBelangen. Foto Facebook

Tine Hermans, initiatiefneemster van BoerBurgerBelangen. Foto Facebook

Binnenland politiek

Binnenkort Vlaamse tegenhanger BoerBurgerBeweging?

Simon Segers

In navolging van het succes van BoerBurgerBeweging in Nederland, groeit momenteel een gelijkaardig Vlaams initiatief op Facebook dat zich wil inzetten voor de plattelandsbewoner. Oprichtster Tine Hermans wil werk maken van een politieke partij die volgend jaar naar de verkiezingen trekt.

Bij de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart kroonde BoerBurgerBeweging zich de grote winnaar met ruim 18 procent van de stemmen. In het versnipperde Nederlandse politieke landschap is dat een bijzonder hoge score, waarmee de partij eensklaps van 1 naar 16 zetels gaat in de Eerste Kamer. Vlaamse boerendochter Tine Hermans uit Merksplas, een voorvechtster van de belangen van de agrarische sector, maakte de volgende dag de Facebookpagina BoerBurgerBelangen aan, die ondertussen reeds 13.000 volgers heeft.

Hulp uit heel Vlaanderen

Hermans sprak vrijdag in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Zij wil zich met haar nieuwe beweging inzetten voor de landbouwsector, en zij zijn het dan ook niet eens met het stikstofakkoord dat de Vlaamse regering enkele weken terug bereikte. BoerBurgerBelangen is volop aan de slag om zich te organiseren tot een politieke partij, met het oog op het halen van de kiesdrempel bij de verkiezingen volgend jaar. “Als we zien wat het raakvlak is op slechts een week tijd en hoeveel mensen ons initiatief steunen en uit heel Vlaanderen aanbieden om te helpen, dan denk ik dat we er moeten voor gaan”, sprak ze. Indien het tot een partij komt, zal BBB zich vanzelfsprekend ook “breder profileren” dan de stikstofkwestie. “De mensen willen een frisse, nieuwe wind. We zullen zien of zich dat in de resultaten zal weerspiegelen.”

De Facebookpagina wordt gevolgd door Vlaams landbouwminister Jo Brouns (cd&v) en Vlaams Parlementslid Chris Janssens (Vlaams Belang). Onze redactie nam contact op voor een reactie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Binnenkort Vlaamse tegenhanger BoerBurgerBeweging?”

  1. Allee vooruit ze hebben hier ook het licht gezien , de BBB heeft zijn stemmen maar misschien voor 25% te danken van de boeren zelf en het stikstofakkoord ; die andere 75% is (net zoals hier) door het jaren lange wanbeleid van de traditionele partijen , ivm migratie , te hoge taxen en belastingen, achteruitgang van het onderwijs , voortdurende kloot en pestregels tegen de burgers , Woke , veiligheid , en de lijst is nog lang………

  2. Als rechtse stemmen nog verder verdeeld worden eindigen we zeker met Vivaldi II waar de PTB/PVDA de liberalen gaat vervangen. De vlamingen al hun spaargeld geconfisceerd en alle abonnees van Palieterke naar de goelag.

  3. Ik heb zo een vermoeden dat BBB niet met N-VA gaat samenwerken owv de kiezerbase van BBB die een hekel heeft aan Demir. Ze zal rechtstreeks stemmen van N-VA wegstelen. Ik heb geen probleem met Tine en haar ambities, maar het valt nog te bewijzen dat Caroline vd Plas niet hetzelfde lot als de wildgroei en implosie van FvD beschoren is. Caroline zegt dat ze het beter zal doen dan Baudet, maar er staat geen 45-jarige partij met rechtse All-Stars achter haar zoals bvb. het Vlaams Belang. Daarenboven vind ik het een klein beetje NV-A 2.0? Ligt het aan mij of klinkt die belangen ipv beweging een beetje plagiaat? Ik heb alle interviews gevolgd van Caroline vd Plas post-overwinning, ik hoor veel emotie en bijdehandse opmerkingen, maar ik zie een afkooksel van het FvD programma met veel vage punten die de illegale migratie niet stoppen, spreidingsplannen voor illegalen afdwingen en
    Caroline die zich KEIHARD laat vangen door allerhande inclusieve genderwaanzin en verdoken pedofilieverheerlijking. Laat dat net de rotte appel zijn die Baudet nu keihard blootlegt dagen na de verkiezingen.
    Zal Tine als Vlaamse vrouw een debat overleven zoals een Nederlandse vrouw zich redt? Veel vraagtekens en vijven en zessen, en dat van een mede-Kempenaar en streekgenoot van Hermans zoals ik. Sorry, ik kan alleen eerlijk zijn.

Plaats een reactie

Delen